tcm

Groep 28 – Verkorte routes

1 juni, 2021

Ik weet niet of het in de statuten staat, maar volgens mij is fietsen bij TCMierlo een combinatie van individuele inspanning en collectieve ontspanning. Een bekende Nederlandse Lavendelsnuiver zou zeggen: “mens sane in corpore sane” (een gezonde geest in een gezond lichaam). Naast het sportieve doel, is het sociale aspect ook erg belangrijk. Dit geldt tijdens, maar ook zeker na de fietstochten (3e helft). Dan wordt er samen gekletst, geëvalueerd, door sommigen geïmponeerd maar door allen geconsumeerd. Hier heeft groep 28 wel een handicap: we vertrekken tegelijkertijd met Groep 30 en 33, maar omdat we dezelfde route afleggen, komen wij altijd 15 tot 25 minuten later aan op de Heuvel. Vooral op de langere afstanden, zit er dan bijna niemand meer.
Daarom zal ik vanaf komend zondag de route voor groep 28 inkorten. We gaan uit van dezelfde route als groep 30 en 33, met dezelfde pauzeplek, maar de totale afstand zal ongeveer 7% korter zijn, zodat we ongeveer tegelijkertijd op ons gezamenlijk eindpunt zullen arriveren.
Hoe gaat dit er nu praktisch uitzien. De route pagina van 28-30-33 zullen net zoals voorheen hetzelfde zijn, echter de route voor groep 28 staat nu onder het kopje gpx 3. In het commentaar bij de route zal ik aangeven wat de afstand voor en na de pauze zal zijn.
Er zal niet elke zondag een aparte route zijn. Soms is de route zodanig dat het niet mogelijk is om genoeg km’s te winnen. In dat geval is er geen gpx 3 route, en zal ik het ook aangeven in de groep 28 Whatsapp groep.

Ruud

Terug naar nieuws