tcm

Groep 28 Lithtocht: Waaiers!

29 juni, 2020

Afgelopen zondag hebben we, voorlopig althans, voor het laatst in groepjes van 4 gereden. Samen met Marita, Marien en Roel reed ik naar Lith aan de Maas, een tocht van 120km. Een rit om nog lang van na te genieten. Niet alleen omdat het een afsluiting was van een raar voorseizoen, maar ook omdat het een heuse waaierrit werd.

Iedereen die een beetje gevoel heeft voor wielerwedstrijden (daarvan zullen er vast een heleboel bij TCM zitten), veert op wanneer hij naar een wielerkoers kijkt en dan de commentatoren ineens de magische zin hoort uitspreken: “we krijgen waaiers”. De strijd, het gevecht van groepje tegen groepje, de gaten die vallen. Het is altijd een fantastisch schouwspel. En als de Corona niet had toegeslagen, hadden we dit voorjaar vast heel veel waaierkoersen gehad, want wat een wind hebben we gehad.

Ik heb gisteren geleerd dat zelf in waaiers rijden ook heel erg leuk kan zijn. We reden bijna de hele tocht dwars op de windrichting, dus zowel heen als terug reden we met ons vieren bijna over de volle breedte van de weg. Als waren we zeilers, blies de wind ons fietsgroepje naar voren. Dan ging extra goed op de lange kaarsrechte wegen waar we op werden getrakteerd. Ik kreeg bijna de neiging om mijn fietsmaatjes een keer “op de kant te zetten”. Maar die gedacht heb ik maar snel verdrongen, want je moet je energie een beetje sparen. Er is namelijk  ook een groot nadeel aan het rijden met zijn vieren: je rijdt 25% van de tijd op kop.

Volgende week mogen we weer in normale bezetting fietsen. Ik hoop iedereen weer te begroeten. Hoe meer zielen hoe meer vreugd, en minder kopwerk 😊

 

Ruud Vullers

Terug naar nieuws