tcm

Groep 25 kort (24) eerste rit.

30 april, 2016

17 April 2016,

Groep 25 kort start haar eerste rit. We rijden met groep 22 en 16 dezelfde route naar Griendtsveen. Mooi weer een straffe wind uit het zuidwesten drijft ons vieren al snel richting Helenaveen. Ons tempo ligt op circa 28-30 km/hr. Best aardig wel en snel Griendtsveen doemt snel voor ons op. Langs het kanaal naar Helenaveen over een toch slechte weg. Helenaveen blijkt een rijke gemeente, want vanaf de dorpsgrens is het asfalt als een zijdezacht laken. Geweldig mooi asfalt tot aan het cafe waar we afstappen voor een kop koffie. Als we een tien minuten binnen zijn, komt groep 22 ons achterop en zij bezetten het gehele cafe, zo lijkt het althans, Ellie viert feest.

Na de pauze op weg naar Mierlo waar ons de hele weg een flinke straffe wind op kop staat. Gelukkig is er genoeg beschutting langs de weg en valt het allemaal mee. Om 11.40 u staan we weer bij de Heuvel. Dan wacht mij nog de terug rit naar Geldrop. Lekker door het bos en de Sluisstraat terug naar Geldrop. De vogels zingen dat het een lust is en om 12.10 ben ik thuis, moe maar voldaan.

Het was de moeite waard om 09.00 u te vertrekken en een kortere tocht te rijden. Volgende week is er weer een kans om mee te rijden.

Terug naar nieuws