Eindelijk, na 5 weken afwezigheid (Moderna/Quaraintaine/vakantie), weer eens met TCM mee. Ik had “geluk”, windkracht 4 uit ZW, dus de terugweg zou zwaar worden.  Na 5 weken was mijn opstart routine helemaal door de war, dus ik was 10 minuten te vroeg bij Den Heuvel. Nu had ik ruim de tijd om de verbouwing te bekijken van de zaal naar uitvaartcentrum (wordt de naam binnenkort veranderd naar Den Grafheuvel?)

Om 8 uur vertrokken drie man van Groep 28: Hans, Marin en ik. Het eerste stuk voor de wind, dat ging vanzelf. Af en toe kregen we al een voorproefje van tegenwind, dus dat beloofde wat voor later. De route was als vanouds: een heerlijke hoofdmaal met de smaken mooi en verrassend. Dat laatste sausje was er misschien iets teveel in verwerkt, want we kregen een tweetal gravelstroken (modder) en een kasseiweg (hobbels) geserveerd.

Op km 40 werden we ingehaald door 6 man groep 30. Door hen uitgenodigd haakten we ons wagonnetje aan en reden in gestrekte draf naar Gemert.  Na de pauze bleken de mannen van groep 30 toch wel een beetje moe, want ze vroegen een bijdrage in kopwerk van ons op de terugweg. Dat vonden we geen probleem, want we begonnen het een beetje koud te krijgen achter in het peleton. Zomer 2021 moeten we maar snel vergeten.

Om 12:15 kwamen de groepen 28 en 30 samen aan op Den Heuvel waar onze gratis consumptie dankbaar werd genuttigd. De nabespreking was kort (bla). Sinds ons ons bezoek aan Café Gij en ik (zie foto) begrijp ik waarom: er was geen enkele vrouw aanwezig vandaag.

 

Ruud

 

PS: Heel veel beterschap en sterkte met herstel aan Leon. Zijn frans is misschien verbeterd de afgelopen week in Luik, maar zijn knie heeft nog een lange weg te gaan.