tcm

“Goedemorgen Koert”

4 augustus, 2016

Eigenlijk is het de goden verzoeken als je schrijft dat je een column vakantie gaat houden. Hier ben ik al weer om het begin van de dag met jullie te delen. Het gebeurt niet vaak dat ik moet overwerken en deze toevalligheid leidde tot dit verhaal (tje).

Ik rijd vanuit het werk altijd vanaf Heeze over Lierop naar Mierlo en Mierlo-Hout. Dat gaat iets gemakkelijker want richting Geldrop staat het nogal gemakkelijk vast net voor de A67. In Mierlo aangekomen passeer je eerst de rotonde richting Helmond en dat is tussen 8 en 9 uur een druk punt. Vooral voor fietsers is het opletten! Op tijd afremmen dus en van links komt op enige afstand een fietser aan die ruim op tijd een teken maakt dat hij de rotonde recht zal oversteken. Ik dacht nog dat is netjes, dat doen we tijdens de ritten op de racefiets ook altijd. Wat me verder opviel was de snelheid waarmee de man de rotonde passeerde en meende ook enige bekendheid in de persoon te zien, maar twijfelde.

Al eens eerder maakte ik mee dat iemand in een race outfit voor verwarring zorgde. Zal nooit meer vergeten dat ik in oktober 2015 voor de eerste keer met de 28 groep mee fietste. Tini Slegers, die ik toch vrij goed ken, kwam naast mij fietsen en als hij mij niet had aangesproken, was het een volslagen onbekende gebleven die rit. Dus behoedzaam rijd ik de rotonde op om richting de Brugstraat af te slaan. Dan neem ik de gok. Met aangepaste snelheid ga ik naast de man rijden en het raam gaat langzaam open. Dan herken ik het vrolijke gezicht van een clublid. Strak in het pak, haren netjes in de krul, 🙂 en een hoog beentempo. Ik schat 110 omwentelingen per minuut. Ja, het is hem en dan is het even een paar woorden uitwisselen en elkaar een fijne dag toewensen. Één verschil, hij gaat werken, ik ga slapen!! Goedemorgen Koert!!

column

N.D.

Terug naar nieuws