13 Februari, ik kijk uit het raam en het witte sneeuwlandschap doet mij begrijpen dat Puk Knoops de Cappuccino 2 Go ride uitgesteld heeft. Misschien is de nieuwe geplande datum beter en zullen we onder een mager na-winter-zonnetje kunnen genieten van de rit. Geen witte sneeuw, wel nog witte benen.

27 Februari, brrrr… 3 graden, best wel koud, maar eenmaal gepland dus niet zeuren, fietskleding aan, geen witte benen vandaag maar de lange fietsbroek, fietsbril uit het doosje, helm van de kapstok, de race schoentjes onder het bed uit en de racefiets van de haak……m.a.w. karren maar. We geven gehoor aan de oproep van secretaris Roel om als TCMierlo leden deel te nemen aan deze Cappuccino ride van John Knoops Passion for Bikes. Benieuwd of er onder de deelnemers veel leden van Toerclub Wilhelmina, Toerclub Woensel en Tourclub Heeze maar vooral Tourclub Mierlo de Brabantse wegen met hun mooie fietskleding zullen kleuren in de nog vooral grauwe natuur tinten.

Weet je wat de kleur was die we het meest gezien hebben? Zwart! Niet dat elke club deze kleur als hoofdkleur in zijn clubkleding gebruikt maar de meeste fietsers kleedden zich in een extra dik jasje over de (club-)kleding heen. En de kleur van deze jasjes is niet meer het schreeuwerige fluor van enige jaren terug maar het beschaafde zwart met de merknaam in een bescheiden afwijkend kleurtje daarop. Aan de kleding konden we eventuele clubleden dus moeilijk herkennen. Kijken of de fotograaf die onderweg ons allemaal op de gevoelige plaat vastlegde dat in kleur of zwart-wit zal doen? Bij de door onszelf geplande pauze na ongeveer 42 kilometer bij de Daatjeshoeve zien we dan eindelijk een paar tourleden. Toon en zijn Dorien staan te genieten van hun koffie, even babbelen, hé daar heb je Danny. Ook volop aan het genieten van de Cupido tocht? Dorien en Toon drinken hun to go in een zelf gemaakte rit, dus een toevalstreffer dat we elkaar zien, en Danny moet opschieten want omdat z’n Wahoo niet naar behoren werkt volgt hij een aantal snelle jongens, snel niet alleen op de weg maar ook met het wegwerken van hun koffie. Wij nemen nog een kopje, maar geen TCMierlo leden meer gezien tijdens onze pauze. Op naar de volgende 44 kilometer, het zonnetje wordt krachtiger, de benen ook trouwens. Met gezwinde spoed, tenminste voor de tijd van het jaar, bereiken we het eindadres, de winkel van Knoops. Een dikke duim voor de route richting Puk en een lekkere il Magistrale voor de inwendige mens. Hé daar heb je Sylvia en Leon, Christian en ex-penningmeester Tom. Ook nu weer even babbelen met de andere leden en een paar bekende niet leden. Onze koffie is op, Annemarie en ik fietsen naar huis, toch nog een paar TCMierlo leden gezien deze maand………volgende maand meer…..7 maart begint het echte seizoen pas voor de meeste TCMierlo leden.