tcm

Fiets “De Klaver van Mierlo” op 24 augustus 2019!

7 juli, 2019

Tourclub Mierlo organiseert op zaterdag 24 augustus 2019 voor de eerste keer “De Klaver van Mierlo”. Iedereen die van fietsen houdt kan mee doen.

Race, MTB en “gewone” fietsroutes.
Bij Tourclub Mierlo kun je op verschillende niveaus de fietssport beoefenen. Het maakt niet uit of je nu op de racefiets of op de gewone fiets of e-bike wilt fietsen. Als je van fietsen houdt, biedt Tourclub Mierlo alle mogelijkheden. Tourclub Mierlo kent 6 verschillende groepen, de benaming (groep-16, -22, -25, -28, -30 en -33) geeft aan met welke gemiddelde snelheid er wordt gereden. Groep 16 (De recreanten) fietst de routes met een “gewone” fiets/e-bike, de overige groepen fietsen met een racefiets. Daarnaast is er een MTB-groep, de snelheid in die groep wordt in onderling overleg bepaald.
Tourclub Mierlo wil de leden een mooie dag verzorgen maar daarnaast ook mensen buiten de club eenvoudig de gelegenheid geven eens mee te fietsen, eventueel de grens eens op te zoeken. Kan ik wel zo ver fietsen?…….
“De Klaver van Mierlo” is bedacht, deze vindt plaats op 24 augustus. Alle groepen zullen 4 lussen rond Mierlo gaan fietsen. Lussen in de vorm van een klaverblad.

 

De startlocatie van “De Klaver van Mierlo” is bij denheuvel, Heuvel 2 in Mierlo. Hier kan op verschillende tijden gestart worden. Je kunt immers kiezen met welk gedeelte van “De Klaver” je mee gaat fietsen. Ook is het mogelijk om na terugkomst te wisselen van groep (je zoekt bv een wat grotere of juist een wat kleinere uitdaging…..).
De routes komen beschikbaar op deze website (www.tcmierlo.nl) en worden NIET uitgepijld. De bedoeling is om in groepsverband te starten. Er wordt naar gestreefd met zoveel mogelijk leden van Tourclub Mierlo in de groepen mee te fietsen.
De pauzes tussen de “klaverbladen” zijn bij “Den Heuvel”. Na afloop (van ieder klaverblad) is er op het gezellige wielerterras gelegenheid om na te praten onder het genot van een hapje en een drankje. Er wordt de mogelijkheid geboden een eenvoudige lunch te nuttigen, daarnaast wordt er na afloop een barbecue georganiseerd zodat we nog gezellig na kunnen praten.
Als je wilt deelnemen aan de tocht, geef je je dan op mbv deze Link (Leden gratis, Niet leden 2,50 €). Daar kun je je tevens aanmelden voor de lunch en/of barbecue. Doe dit wel tijdig ivm de voorbereidingen!

Hieronder volgt een overzicht van de dagindeling:

 Groep 16: afstanden 17, 16, 16 en 16 km max 65 km

 Groep 22: afstanden 25, 25, 25 en 25 km max 100 km

 Groep 25: afstanden 40, 37, 37 en 36 km max 150 km

 Groep 28/30/33: afstanden 62, 46, 46 en 46 km max 200 km

 Groep MTB: afstanden 30, 30, 30 en 30 km max 120 km

Tot ziens op zaterdag 24 augustus a.s.!

Terug naar nieuws