tcm

Het Estafettestokje (deel 4)

22 mei, 2020

Ik kreeg van Mark Sweegers het estafettestokje overgedragen. Wat een leuk initiatief. Al tijden ben ik betrokken bij de website van TC Mierlo en kreeg vaak de vraag waarom er soms zo weinig op de site staat. Maar dat kan natuurlijk alleen als mensen/ leden iets aandragen wat ze met de andere leden willen delen. Dus ik hoop dat dit initiatief niet doodbloed en zelfs anderen aanzet tot het schrijven en delen van iets wat ze kwijt willen. Zeker in deze Coronatijd is het belangrijk elkaar op de hoogte te houden omdat we dat nu niet kunnen tijdens onze wekelijkse fietstocht of bij het ‘natafelen’ in Den Heuvel.

Ik weet niet hoe jullie het ervaren maar ik vind het erg jammer dat we niet wekelijks kunnen fietsen. Mark die mij het estafettestokje gaf zag aan mijn Strava-activiteiten dat ik niet stil zit maar ik zal eerlijk bekennen; vergeleken met ander periode en jaren zit ik wel stil. Ik kan heel slecht de discipline opbrengen om alleen te gaan fietsen en heb TC Mierlo of in iedere geval samen fietsen eigenlijk keihard nodig. Maar dat is nu even niet anders door Corona en dan maar wat minder kilometers.

Dat het Coronavirus mijn (fiets)leven op zijn kop gooit is ook te merken aan 2 goede (fiets)doelen die ik dit jaar op het programma had staan.
Zo zou ik eind mei met de Stichting 2Climbe2raise naar Frankrijk trekken om met kanker en ex-kankerpatiënten op tandems deel te nemen aan Alpe D’Huzes. Dat is inmiddels zoals zoveel activiteiten afgelast en wordt dit jaar overgeslagen de volgende editie zal dus waarschijnlijk pas weer in 2021 plaatsvinden. Wel kun je op 4 juni (de eigenlijke dag dat we die berg zouden beklimmen) via de site van Alpe D’huzes een special edition beleven en zijn er waarschijnlijk weer genoeg kippenvelmomenten: momenten van troost, hoop, en liefde. Bijvoorbeeld als om half 5 in de ochtend duizenden kaarsen branden en Maarten Peters twee van zijn mooie liedjes zingt. Helemaal in Alpe d’HuZes-stijl. Het schijnt een virtuele tour te worden van 4.30 tot 20.00 uur langs zes mooie plekken in Nederland, langs patiënten, vrijwilligers, onderzoekers, sponsoren. Saamhorigheid op afstand en via je computerscherm (Zoom, Teams, Jitsi etc) zoals zo veel contacten de laatste maanden inmiddels.

Ook mijn tweede fietsdoel is inmiddels gecanceld. Voor het twaalfde jaar zou ik in september 2020 ook weer mee gaan doen aan Duchenne Heroes. Een mountainbiketocht van zeven dagen van totaal 700 kilometer over de mooiste onverharde wegen van de Vogezen, Luxemburg, de Belgische Ardennen om te finishen op het drielandenpunt in Nederland.
Maar ook hier heeft het Coronavirus roet in het eten gegooid. Omdat het een tocht is in meerdere landen en Duchenne patientjes ook zeer kwetsbaar zijn, is het onverantwoord dit door te laten gaan. Maar ondanks dat deze sponsortocht nu in september niet doorgaat, wel blijven we met ons team sponsorgeld proberen binnen te halen voor dit goede doel omdat er helaas nog geen effectieve behandelmethode is voor deze ziekte waardoor het spierweefsel bij hen nog steeds langzaam wordt afgebroken.
Daarom hebben we ook dit jaar weer onze inmiddels vertrouwde wijn en (dit jaar ook) bieractie. Door de verkoop van wijn, en dit jaar voor het eerst ook een bierpakket, halen we sponsorgeld op en dragen wij bij aan de financiering van de ontwikkeling van nieuwe behandelmethodes van de ziekte van Duchenne. Heb je nog interesse om ons te sponsoren omdat je deze zomer toch in je tuin moet blijven dan kun je bij ons een doosje wijn of pakket bier bestellen en sponsor je ons daarmee. Bestellen kan nog tot 24 mei 18:00 uur via www.morrisbikers.nl/bestelformulier.

Zoals ik mijn stukje begon is het een leuk initiatief om af en toe het stokje door te geven en wat van medeclubleden te horen/lezen wat hen bezighoudt daarom vraag ik hierbij wie zich aangesproken voelt om het stokje van mij over te nemen? Mail mij via redactie@tcmierlo.nl dat is overigens het adres waar je altijd je verhalen en informatie naar toe kunt sturen om op de site te laten plaatsen.

Groet Frank van den Bosch

Terug naar nieuws