tcm

Ervaringen van een aspirant 28-er

23 april, 2018

Naar het Vosseven

Afgelopen zondag (22 april) mijn vierde ritje met groep 28 meegereden…

De afgelopen weken had ik met wisselend succes meegereden. De eerste keer helemaal leeg gereden, de tweede keer had ik nog ruim over en vorige week.

Tja, dat was wel een dingetje. Had op vrijdag en zaterdag ervoor al iets te veel inspanning geleverd en (mede daardoor denk ik achteraf) iets te weinig concentratie bij een opengebroken weg. Ineens zag ik een groot gat voor me opdoemen dat niet wilde wijken toen ik een keer flink gilde…
Pardoes parkeerde ik mijn voorwiel in dat gat en duikelde er vervolgens zelf en met fiets overheen. Afijn, een leuk palet aan kleuren op mijn benen en arm als gevolg.

Zondag de Vosseven tocht, we zijn internationaal geweest: Hebben door België gefietst.
Het Vosseven is een vakantiepark. We konden daar thee, koffie en twee soorten taart zelf pakken en lekker in het zonnetje nuttigen op het terras. We waren met veel, opvallend veel en de groepen waren zondag goed verdeeld, zowel groep 28, 30 als 33 hadden ongeveer 14-15 rijders. Een flink peloton.

Wij van groep 28 waren als eerste vertrokken (tenslotte doen wij het langste over dezelfde snelheid) en al een flink eind op weg toen we werden gepasseerd door groep 30. Enige tijd later (we waren even van de route afgedwaald) hadden we ineens de volgauto bij ons rijden. Hm, dus we waren nogmaals gepasseerd ondanks ons fikse tempo.

Afijn, groep 30 vertrok wat eerder dan wij, alleen reden die al binnen 100 meter lek waardoor wij alsnog eerder weer in de wielen zaten. Het duurde echt een hele tijd voordat ze ons achterop kwamen. En het duurde ook erg lang voordat ze bij ons uit het vizier waren. We hadden dan ook een paar rappe jongens en Susanne die het tempo er wel inhielden voorop. Iedereen kon goed mee, dus dat was geen probleem.

Vanaf halverwege Geldrop was het mijn beurt om de koppositie weer in te nemen en samen met mijn mede kopmaat hebben we er vanaf het bos in Geldrop flink de vaart in gezet.

Terug in Mierlo nog een gezellige derde helft gehad die toch wel een domper kreeg toen we van een onfortuinlijk voorval hoorden dat bij groep 22 was gebeurd. Dat was schrikken! Gelukkig hebben we inmiddels bericht gekregen dat het uiteindelijk toch nog mee viel met de onfortuinlijke fietsster.

Carla

Terug naar nieuws