tcm

“Een vroege Kerstman zonder leesbril!”

10 juli, 2017

Na een drukke zaterdagnacht op het werk, hoopte ik de zondagmorgen nog aansluiting te krijgen bij de 28 groep om een deel van de Loozenrit mee te maken. Dat mislukte………kwestie van verkeerde gok. Heerlijk weer om op de fiets te zitten, dat bleek later wel. De fietspaden waren in de namiddag vol bezet met kleine en grotere groepen genietende Brabanders. ” Veel witte petten gezien” berichtte mij een fanatiek liefhebber en duidde denk ik daarmee vooral op de leeftijdscategorie van de weggebruikers.

Kom op jongens: follow de leader!

De 28 groep was vandaag  vooral de eerste helft, enigszins ontheemd want zowel de wegkapitein als navigator ontbrak. Maar geen nood, er is altijd wel iemand die de route op de Garmin heeft staan. 🙂 Hans van Schijndel nam het voortouw maar  een probleempje: “Verdikkeme jongens, ik ben mijn leesbril vergeten!. Ho ho ho, even terug jongens werd menig keer gehoord. Was men al niet in de war van alle veranderingen in de groep samenstelling, de chaos leek compleet. De Kerstman in ons midden, dat zal toch zeker niet? Maar de gezelligheid leed er niet onder dus de stemming bleef er wel in. 🙂 Ook wat discussie welke weg te volgen en daarmee dreigde de route ineens verlengd te worden met een dikke 50 km. :=) De andere groepen die al lang op de pauze plekken waren gearriveerd begonnen zich al zorgen te maken.:-)

Maar als de nood het hoogst is, is de redding nabij. Wendy zag in de verte een bewegend stipje naderen en was in de veronderstelling dat iemand van groep 33 hen zou komen halen. Dat was niet waar, het was Roel in zijn blauwe pak met rode keep  die kwam aan “gevlogen”. Hij had noodsignalen opgevangen, was dat de 28 groep? Dat zal toch niet? Dat kan toch niet?  En gelijk een superman, met al de macht die hij in de benen had en al zijn lucht uit de longen persend, wist Roel zijn groep tijdig te bereiken. Het duurde niet lang of de structuur was hersteld. Genietend van het mooie weer en de schitterende tocht, bereikte men veilig de pauze plek en daarna Den Heuvel volgens planning. 🙂

N.D.

Terug naar nieuws