tcm

Een vreemde zondagmorgen

29 april, 2019

Drie en dertig jaar heeft de zondagmorgen in het fietsseizoen in het teken gestaan van de Tourclub. Vorige week heb ik afscheid genomen van groep 22. Het fietsen in de groep vereist voor mij  te veel concentratie in verband met mijn evenwicht/stabiliteit. Dan is het beter om een keuze te maken om niemand in gevaar te brengen. Het fietsen zal in de komende tijd niet op een minder pitje komen te staan. Vanaf nu zal ik mijn ritten alleen gaan maken of met Joke. Vandaag (28 april) gebruik ik om mijn TCM logboek af te sluiten en er in terug te lezen. Alle ritten, ook mijn trainingsritjes en tochten elders in binnen- en buitenland, heb ik in de loop der jaren nauwkeurig bijgehouden. Wanneer je zo terugkijkt gaat er letterlijk en figuurlijk weer een wereld voor je open. Vroeger liet je tourboekjes afstempelen. Ik heb ze allemaal bewaard. Nu zijn het waardevolle herinneringen. Verder heb ik optelsommen zitten maken. In totaal ben ik in die 33 jaar 636 maal naar Mierlo gereden om voor een tocht te starten. In totaal zijn er 44579 kilometers onder de wielen doorgegaan, wat neerkomt op een gemiddelde van 70 km per tocht.

De Tourclub is een deel van mijn leven geweest: van 1989-1990 penningmeester, van 1991-1994 secretaris, van 1996-2002 redacteur clubblad, jarenlang tochtencommissie Randonnees 2 etc. en het maken van de jubileumuitgaven bij het 25-jarig en 40-jarig bestaan in resp. 2000 en 2015. De laatste jaren heb ik het bestuurlijke en organisatorische van de club van de zijlijn bekeken.

Via Tourclub Mierlo is het begonnen dat ik ben gaan schrijven over het fietsen in het NTFU blad wat in 2010 is uitgemond in het Belgische blad “Cyclelive Magazine”. Zo heb ik zitten mijmeren, terwijl de groep de Malpietocht reed. Voor de tourclub is dit met de pauze bij “Per Janneke” (nu “Zomerhof”) een soort klassieker. Uit mijn logboek haal ik dat het voor mij op 4 september 1988 voor het eerst was dat ik met de groep over de Malpie reed.

Ik wens iedereen veel goeds en hoop jullie te blijven zien en zal jullie gezelligheid zeker gaan missen. Hou het stuur recht! Straks stap ik op voor mijn eigen ritje.

Hartelijke groet,

Teus

Terug naar nieuws