tcm

” Eén en twintigen “

12 maart, 2017

Een zonnige start van de dag. Fris en met een toenemende zuid-oostenwind, die ons in de loop van de rit weer de nodige energie zou kosten! Dat kenmerkte het weerbeeld in de morgen maar wat werd het uiteindelijk fantastisch lente weer! “Zo maar in eens”:  aldus Gerald te Nijenhuis op Strava. Wederom was er sprake van een hoge opkomst bij de start van de tweede rit van het TCM seizoen. Ook nu was het nodig om een aantal groepen te splitsen. Een gedenkwaardige dag kun je zeggen. De 28 groep vertrok met 21 deelnemers.

Met dat aantal was Roel enorm in zijn sas, met de eerste kilometers wat minder. Wat ging het hard, alsof de DUVEL de koptrekkers op de hielen zat. En dat maakte een ingreep door onze wegkapitein noodzakelijk want anders had de 33 groep ons beslist niet meer ingehaald. Nu lukte hun dat wel dankzij een opstopping richting Aarle-Rixtel 🙂 . Daarmee ging een lang gekoesterde wens van me in vervulling. Al langere tijd wilde ik eens te gast zijn bij de 33 groep of een keer met Stefan Scheepers een ritje maken. Dat laatste lukte, zij het slechts 250 meter 🙂 maar toch!

Eerder gezegd, vertrokken we met 21 deelnemers waaronder aangesloten Wendy en Albert die vandaag hun eerste kilometers maakte. Zij kregen het vandaag beslist niet cadeau maar dat gold voor meer mensen. De grote groep had wel het voordeel dat er minder gewisseld werd waardoor de energie wat kon worden verdeeld. Dat kon niet voorkomen dat Albert vroegtijdig moest afhaken, een gevoelige spier in een van de kuiten blokkeerde een soepele tred . Balen doe je natuurlijk altijd van zo’n moment maar kop op. Zie het als een wake up call. Daar in tegen zag ik bij Jeroen net als vorige week weer een vormsignaal. Hij heeft de winter goed doorgetraind en dat is te merken. Of heeft het te maken met het behalen van de Brabantse Titel: Bakker van het jaar 2016, daarmee 4e van Nederland wordend? Hoe het ook zij, een stap naar de 30 groep ligt binnen het bereik.

Zoals zo vaak zit het venijn in de staart. Na de pauze in de goed gevulde Tramhalte in Erp, bleek dat we nog 39,5 km hadden te gaan. Met deze tegenwind niet al te gemakkelijk, maar de tank was mooi gevuld en konden we er weer tegen aan. Op naar Mierlo via Gemert, De Mortel, Bakel, voor door Helmond en dan de laatste kilometers richting Asten, afdraaien naar Lierop en in een flinke tempo versnelling naar Den Heuvel. Op naar het bier!! Een mooie rit, lekker fietsweer, goede samenwerking in de groep, gezellige buurt en de rest van de dag genieten van de LENTE WARMTE. Voor wat de volgwagen betreft: Martin en Ad bedankt.

Tot de volgende keer.

N.D.

 

 

 

 

Terug naar nieuws