tcm

“Een column schrijven: “Iedereen kan het”

6 december, 2016

Mijn eerste column dateert van maart dit jaar. Inmiddels is dit nummer 53 en heb je er geen erg in dat de stapel zo snel is gegroeid. Dit komt vooral door het plezier waarmee je je hobby kunt beleven binnen een levendige mooie club. De verhalen worden je als het ware in de schoot geworpen en dat maakt het allemaal een stuk gemakkelijker. De meeste columns zijn in gedachte al klaar voordat ik onder de douche stap na een ( intensieve ) trainingsrit. Het moet dan nog wel op papier komen maar over het algemeen levert dat geen probleem op.

Soms wordt gezegd dat een column schrijven moeilijk, het een gave of een kwaliteit is. In de eerste twee geloof ik niet zo. De derde dan weer wel maar ligt wat genuanceerder dan de term doet vermoeden. Kwaliteit zie ik dan niet zo persoonlijk maar zegt meer over de inhoud van het verhaal. En daarmee kun je die kwalificering best wat relativeren. Over de inhoud kun je altijd wel een mening hebben maar het blijft toch iets van de persoon die het schrijft. Dat is dan het leuke ervan, het roept altijd iets op. Wil je de kwaliteit van de structuur van het verhaal verbeteren dan is het even googlen. Er wordt voldoende theorie aangeboden en daarna is het een questie van doen! Regelmatig spreek ik leden over de verhalen op de site. Waar het dan om gaat is de herkenbaarheid ervan en het delen van de ervaringen ( van de groepsritten op zondag bijvoorbeeld ). Inmiddels zijn er naast de “vaste” columnisten, meerdere leden die zo en dan een tekst aanleveren. Daarmee ontstaat er in toenemende mate een totaalbeeld van de club als geheel. Dat vind ik een goede ontwikkeling want naast het fietsen met “eigen groepjes” : de 28ers en de DiDoos, is er altijd nieuwsgierigheid naar de belevenissen van de rest van de club. Dat bedoel ik dan in de volle breedte.

Daarom beste leden, laat je inspireren. Probeer het gewoon eens en heb je vragen? Mail naar de redactieleden of ondergetekende. Mijn stelling is: “Iedereen kan het”.

N.D.

nol_dijkers@hotmail.com

 

 

Terug naar nieuws