tcm

“Een 80 jarige binnen de DiDo-groep”

8 juli, 2017

Links in beeld: Jos van Gennip

Een jarige in de DiDo groep, nou en zul je zeggen. Ho ho het is niet zomaar een jarige, het betreft Jos van Gennip die zijn 80e verjaardag viert. Dinsdag j.l. werd hij voor het vertrek van de Udentocht even in het zonnetje gezet en toegezongen. De geboren en getogen Mierlonaar is een telg uit de van Gennip familie, vooral bekend vanwege de agrarische bedrijven en de varkenshouderijen.

Vanmiddag belde ik Jos even om hem een paar vragen te stellen m.b.t. zijn “fiets carrière”. “Met wie spreek ik?”: was zijn reactie, “O ja daar heb ik toch wel van eens van gehoord meen ik”. Schitterend toch! 🙂 🙂  Hij was op de verjaardag van zijn zus maar nam uitgebreid de tijd mij te woord te staan. “Ik hoef mezelf niet te vervelen,”:zegt hij: “Doorgaans probeer ik drie keer in de week een rit te maken. Dinsdag en donderdag met de DiDo-groep en zondags met de TCM 25 groep. Verder heb ik wat schoefel-werk bij mijn broer en heb ik een vriendin!” Jos is inmiddels al zo’n 22 à 23 jaar lid van de club maar het jaar wist hij niet precies. ( 1995?) Wel de maand, dat was in juli en sprak toen een vriend van André Drevelman die Diekirch-Valkenswaard zou gaan fietsen.

Dat leek hem wel wat en Jos kocht bij John Knoops een fiets. En dat was niet zomaar een fiets, John had er zelf nog wedstrijden mee gereden in zijn amateurtijd. Er volgde een intensieve korte trainingsperiode en zodoende reed Jos een week of zes later, in augustus, zijn eerste grote toertocht. Velen volgde later nog. O.a. Milaan-Mierlo, Flevo-polder op en neer en Santiago de Compostela. Goede herinneringen heeft Jos aan de fietsvakanties met Huub Verheijen, Frans Duimeling, Tonny Verest en Frans Bergmans. Met zijn conditie is over het algemeen niets mis. “Het gaat allemaal niet meer zo gemakkelijk maar plezier heb ik er nog steeds in” : reageert hij lachend.

“Ja appel gebak graag”

Zoals gezegd werd Jos afgelopen dinsdag in het zonnetje gezet en in Uden zou hij ons op koffie met gebak trakteren! Eerst een mooi tochtje maken natuurlijk en wat waren we zuinig op hem. Angstvallig werd hij in de gaten gehouden, waar nodig uit de wind gehouden en desnoods hadden we hem naar Uden geduwd!! Ja als het voor niks is worden we hulpvaardig, voorzichtig en oplettend. 🙂

“Die twee hadden er ook wel plezier in”

Jos bedankt en nog veel gezonde en actieve fietsjaren toegewenst!!

 

N.D.

 

Terug naar nieuws