tcm

ED 28-02-2018: Nieuwe, vrouwelijke voorzitter Tourclub Mierlo: ‘Het is mannenwereldje’

28 februari, 2018

MIERLO – De nieuwe voorzitter van Tourclub Mierlo, Carla Tielen (57) uit Mierlo, poseert trots met haar nieuwe racefiets. ,,Het is de bedoeling dat ik daarmee nog beter in de bergen omhoog kan dan met mijn vorige racefiets. Vorig jaar op Mallorca heb ik gevloekt en getierd op stukken die voor mij nogal steil waren, maar de trots die je voelt naderhand, is het wel waard.” (Vivianne van Bijsterveld )

Tielen fietste voor het eerst met Tourclub Mierlo mee op 17 juli 2016. Maandag werd ze tijdens de algemene ledenvergadering verkozen tot de nieuwe voorzitter van de club. ,,Jan van Ginkel, de vorige voorzitter, was op zoek naar iemand die zijn taak wilde overnemen. Toen heb ik met mijn grote mond een keer op het terras laten vallen dat ik dat wel wilde doen. Zo is het balletje gaan rollen. Eigenlijk ben ik best nieuwsgierig of er nog meer vrouwelijke voorzitters van een fietsvereniging zijn… Het is wel een echt mannenwereldje.”

Veiligheid

Besturen zit haar echter in het bloed. ,,Vroeger al, toen ik nog op de middelbare school zat en handbalde, heb ik pupillen getraind en gecoacht en zat ik in de jeugdcommissie. Naderhand werd mij bij tennisvereniging Genderbeemd gevraagd het penningmeesterschap waar te nemen. Bij tennisvereniging De Mast heb ik jarenlang eerst als penningmeester en naderhand als voorzitter in het beheer gezeten.”

In haar functie als voorzitter wil Tielen er voor zorgen dat de club net zo gezond, gezellig en vriendelijk blijft als hij nu is, vertelt ze enthousiast. ,,En ik wil proberen om in de komende drie jaar een vergroting van het aantal leden te bewerkstelligen.”

Veiligheid staat bij de nieuwe voorzitter voorop. ,,Wij houden ons aan de verkeersregels, al kan het voor de veiligheid wel eens voorkomen dat we bijvoorbeeld op de weg rijden in plaats van op een fietspad. In ons huishoudelijk reglement is vastgelegd dat wij ons aan de verkeersregels en de regels van de NTFU houden. Persoonlijk kan ik boos op fietsers worden die denken dat dit niet voor hen geldt, bijvoorbeeld omdat ze bang zijn dat dit ten koste gaat van hun snelheid.”

“Op zondagen zijn we allemaal rond het middaguur terug in clubhuis Den Heuvel, voor de derde helft. Altijd een gezellig samenzijn” (Carla Tielen)

Tourclub Mierlo is een club waar sportiviteit en gezelligheid vooropstaat. ,,Fietsen is gezond, niet te belastend, en iedereen kan het. Elk fietsseizoen beginnen we met wat kortere afstanden om er weer in te komen en bouwen we op het laatst ook weer af. Op zondagen zijn we allemaal rond het middaguur terug in clubhuis Den Heuvel, voor de derde helft. Altijd een gezellig samenzijn.”

Terug naar nieuws