tcm

“Onze helden van Duchenne Heroes 2016!!”

28 september, 2016

Graag schrijf ik enkele woorden over een activiteit, zeg maar gerust topprestatie die twee van onze clubleden zojuist geleverd hebben. Zaterdag 24 september j.l. werden zij in Eindhoven bij de Karpendonkse plas samen met bijna 400 andere deelnemers als helden onthaald! Frank van den Bosch en Adrie van Lieshout zijn het die deelnamen aan de Duchenne Heroes 2016.  Zij fietsten totaal 700 km vanuit Saarburg (D) op de mountainbike in etappes van 100 km per dag naar Eindhoven. Daarmee haalden ze geld op voor kinderen met de spierziekte Duchenne. In totaal bracht de actie E 1.385.282,- op.

Wil je meer te weten komen over deze ziekte, bezoek dan de volgende site:  www.duchenne.nl

Frank is sinds maart 2008 lid van TCM en maakt onderdeel uit van de 30 groep. In het dagelijks leven is hij verkeersdeskundige bij de gemeente Helmond. Zijn vader, Martin, fungeert een aantal keren per seizoen als chauffeur van de volgwagen!  Jullie weten het nog wel: “De Verstappen van de rotondes”.

column “De Morrisbikers” In het midden: Frank van den Bosch

De aanleiding dat Frank deelneemt aan dit evenement is het feit dat bij Morris, een zoon van een vriend van hem 9 jaar geleden Duchenne is gediagnostiseerd. Frank vertelt verder: “Sindsdien rijden de Morrisbikers al voor de negende keer mee om geld op te halen tegen deze ziekte. Ik ben een jaar later ingestapt en was het nu mijn 8e editie!. Er worden prachtige routes uitgezet door schitterende natuurgebieden! Echter het mooiste moment is toch elk jaar weer de finish, na een zware week zo ontvangen te worden door vrienden, familie en al die Duchenne patiëntjes te zien waar je het voor doet.”

Adrie is lid sinds 2011 en rijdt als de tijd het toelaat bij de 28 groep. In het dagelijks leven is hij product/teamleider in een industriele bakkerij.

column-adrie Adrie van Lieshout

Over zijn deelname wil hij graag het volgende kwijt: “De aanleiding tot deelname was een confrontatie met een kind met Duchenne bij een collega. Persoonlijk heb ik lichamelijk ook het een en andere meegemaakt en kan me daarbij neerleggen dat het gebeurd is en het beste er van te maken . Een kind met Duchenne kan hier zelf niets aan doen en wacht in principe tot zijn hart het begeeft. Toen mijn collega vroeg of ik zin en tijd had om hem te ondersteunen in deze tocht zei ik zonder aarzelen ja. Het was nu mijn tweede editie.”

Ook Adrie is, net als Frank, erg onder de indruk van dit evenement en als ik hem vraag wat voor hem de mooiste momenten zijn tijdens het verloop van de week zegt hij: “Er is niet specifiek een moment te noemen. Als je van huis wegrijd tot dat je thuiskomt is het een aaneenschakeling van bijzonder mooie en emotionele momenten ; de ontvangst, het weerzien , het warme bad waar je inkomt ,de bijzonder mooie routes ,de behulpzaamheid. Als ik er een moet noemen zijn het de kinderen met Duchenne die kost wat het kost je iedere dag doen uitzwaaien met een High five of onderweg staan te wachten om een helling van 25 % tot je boven bent aangekomen en aanmoedigen om door te gaan. “

Om enige indruk te krijgen hoe zwaar het parcours soms was, van het enthousiasme van de deelnemers en de ontvangst bij aankomst in Eindhoven: kijk hieronder of op YouTube onder de noemer Duchenne Heroes 2016.

N.D.

Terug naar nieuws