tcm

De zwartrijders

23 maart, 2020

‘k Wil geen zwartkijker zijn of zwartgallig maar sinds ik op de dag dat de lente begon mijn plastic tas met de nieuwe overwegend zwarte clubkleding bij Den Heuvel in ontvangst nam beheerst de kleur zwart mijn denken en wordt het me af en toe wat zwart voor de ogen.

In 1954 toen in Nederland het betaald voetbal van de grond kwam was er in Amsterdam de Beroeps Voetbal Club Amsterdam met de bijnaam “De Zwarte Schapen”. Zal Tourclub Mierlo in de nabije toekomst het zwarte schaap van de regio zijn? ‘t Zou zo maar kunnen. Het zou ook nog een mooie spotnaam zijn want we hebben immers toch de Mierlose zwarte? Complimenten wanneer dat de gedachtegang van de kledingcommissie is geweest om voor Mierlo’s zwart te kiezen. Maar helaas een zwarte kers past niet op het nieuwe zwarte tenue. Het is zelfs een witte geworden! Maar dat dekt de lading niet! Het is maar een surrogaatkers. ‘t Zal de komende jaren dus elk weekend zwarte zondag worden wanneer we onze clubtochten maken. Vroeger ging men in het zwart naar de kerk en wij gaan er in fietsen. We worden dus gewoon zwartrijders!

Maar laten we niet teveel zwartepieten en zwartdenken. Het nieuwe seizoen komt er aan! Nog even de corona crisis doorstaan en kan kunnen we weer met de neus in de wind!

Teus Korporaal

Terug naar nieuws