tcm

De voorzitter op weg naar………???

1 oktober, 2018

Toen ik 2 jaar geleden begon met fietsen was mijn doelstelling om nog eens ooit 100 km te kunnen fietsen met een gemiddelde snelheid van 25 km/uur en ben bij groep 20 gestart.
Na vijf minuten onderweg te zijn tijdens mijn eerste ritje hoorde ik van Teus dat de gemiddelde snelheid inmiddels was opgetrokken tot 22 km/u. Dat was even schrikken!
Dank zij de hulp van Ria en Els is het uiteindelijk toch gelukt om mijn eerste tocht te volbrengen.
Begin dit jaar fietste ik nog steeds bij (inmiddels) groep 22 mee en bedacht dat ik zo langzamerhand de overstap naar 25 wel zou willen wagen.
Tot we op paaszaterdag met een aantal anderen van de club mee gingen om de Velosoof route te rijden met Marita. Teun zou fungeren als ‘haas’. Wat ging dat hard….!!!
Tot mijn grote verbazing kon ik het (zij het net) bijhouden! Tijdens de pauze was daar (voor het eerst) appeltaart, die Marita had voorgeschoten voor me. Ze beweerde dat ik die maar 2e paasdag terug moest geven door met groep 28 mee te rijden… Mij mond viel open: Ik?? groep 28?? Toch veel te hoog gegrepen?
Maar ja, om die appeltaart terug te betalen, zou ik het wel moeten proberen, en we zaten nog in het begin van het seizoen. Vooruit dan maar, het is het proberen waard. Tenslotte zijn doelen er om bijgesteld te worden 😉
2e Paasdag gaf ontzettend veel wind waardoor het voor mij ontzettend zwaar was. Gelukkig mocht ik wat kop beurten overslaan en was ik niet de enige die het moeilijk had. Dat gaf me de moed, het nog enkele weken te proberen.
Tot mijn verrassing ging het steeds beter en inmiddels behoort mijn persoontje tot een van de vaste rijders bij groep 28.
Eigenlijk zou je het onderhand een verslaving kunnen noemen, zo leuk vind ik het, dat fietsen. Niet in het minst ook door de nieuwe contacten en vriend(inn)en die me te beurt zijn gevallen. Samen ook door de week fietsen, ook over de Vennbahn, in de Ardennen, en op Mallorca.
En dan kom je op zaterdagavond uit Mallorca en direct op zondag natuurlijk toch de clubrit rijden…. Doordat er veel regen voorspeld was, was de opkomst mager! 8 personen van 28 en 30 samen! Dus maar samen gereden. Onderweg is Herman afgedraaid (van te voren aangegeven) en viel Wendy ziek uit tijdens de pauze. Gelukkig hadden we weer een volgauto waar ze in kon. Met zijn zessen, KOUD! en tot op de laatste draad toe NAT kwamen we retour. Niemand had de behoefte om gebruik te maken van de derde  helft, iedereen rechtstreeks onder de warme douche (neem ik aan 🙂 )
Gisteren hebben we de sinds lang aangevraagde cursus voor wegkapitein gehad. Groep 16 was zwaar vertegenwoordigd met 5 personen, daarnaast 2 van 22, 2 van 25, 2 van 28 en 1 van groep 30. Als ik ook voor de rest mag spreken: we hebben een hele leerzame, interactieve, goed verzorgde en leerzame dag gehad onder leiding van Willem. In de ochtend theorie en in de middag de praktijk. Tijdens de ledenvergadering en volgend seizoen horen en merken jullie hier vast nog meer van!
Vandaag was het moeilijk om een juiste keuze te maken over welke kleding we aan moesten doen. Immers bij vertrek was het zo een 3 graden. Blijkbaar waren er veel van onze groep 28 die er zo over dachten: we waren maar met 5 personen! Groep 30 was zo vriendelijk om ons weer mee op sleeptouw te nemen. Echter, toen waren we wel met een erg grote groep. 19! Gisteren gehoord dat een groep niet zo groot mag zijn, dus we hebben besloten 2 groepen te maken: groep 30+ en groep 30-. Door dit toeval zijn in ieder geval mijn grenzen weer verlegd.  Geen kop beurt gemist en samen met Wendy op kop, kregen we te horen dat we niet zo hard mochten rijden…
Ben benieuwd tot hoever mijn grenzen reiken…
gr Carla

p.s.: Ben erg geschrokken van het ongeluk van Hans en Annemarie. Heel veel beterschap gewenst!


Carla Tielen
Terug naar nieuws