tcm

Het estafettestokje (deel 7)

25 september, 2020

Mijn naam is Dorien Sweegers en ik ben dit jaar voor het tweede seizoen lid van tourclub Mierlo.

Ik fiets al een paar jaar maar wilde nooit bij een club omdat ik het op zondag heel vroeg op staan niet zo zag zitten.

Op de zaterdagen fietste ik met een damesclubje vanuit Geldrop waarbij ook dames waren die wel lid waren van tourclub Mierlo. Zo kwam het dat het vroeg op staan en de lange tochten ter sprake kwamen. Er bleek animo te zijn om binnen de tourclub een groep te gaan starten die later zou vertrekken en kortere tochten wilde gaan fietsen .

Mijn interesse was gewekt.

En zo geschiedde het dat Alita en Elly groep 25 kort gingen starten miv seizoen 2019 . Natuurlijk werd ik lid van deze groep en daar heb ik tot op vandaag geen spijt van gehad.

Wij starten op de zondagen om 9 uur en fietsen ongeveer 75 kilometer met een gemiddelde van 25 Km/uur.

Zo zorgen we dat we nog op tijd aan kunnen schuiven op het terras bij Den Heuvel om de mensen van de andere groepen te ontmoeten en een drankje te nuttigen.

We zijn meestal met een klein groepje (mannen en vrouwen). Af en toe sluit er iemand aan vanuit een andere groep omdat het op de zaterdagavond laat is geworden omdat iemand een wat kortere tocht wil rijden of gewoon omdat het bij 25-kort altijd gezellig is .

Dus als je een keer niet zo heel vroeg wil opstaan en gezellig wilt fietsen in een kleine groep die 25 Km/uur gemiddeld rijdt dan ben je van harte welkom op de zondagmorgen om 9 uur bij Den Heuvel.

 

Ik wens iedereen dit seizoen nog veel fietsplezier , blijf gezond en hopelijk is het volgende fiets seizoen corona-vrij, zodat we allemaal weer optimaal kunnen genieten van het samen fietsen bij tourclub Mierlo .

 

Ik geef de pen door aan Roel Hofman

Terug naar nieuws