Een klaver van vier brengt geluk, de klaver van Mierlo gezelligheid. Dat had het thema kunnen zijn dit jaar. Het volledige terras van Den Heuvel was gevuld met genietende gezelligheidsrijders. Tussendoor werden er ook nog de nodige kilometers afgelegd, maar dat was bijna bijzaak.

Het echte thema van vandaag was val*. Teveel mensen zijn de afgelopen weken gevallen. Het toeval wil, dat het halve bestuur hierdoor werd getroffen. Gelukkig waren beide getroffen aanwezig, en beviel hen de opkomst. Een andere ongelukkige toonde trots zijn schaafplekken, maar hij is een geval apart.

 

Een val hoeft niet altijd de schuld te zijn van de wielrenner zelf. Ik heb vandaag het aantal paaltjes, hekjes, drempels en blinde bochten niet geteld, maar het waren er meer dan het aantal leden van TC Mierlo. Bij het maken van de tochten proberen de tochtenmakers de ergste plekken te vermijden, maar ik moet toegeven, dat ik hier soms de mist in ben gegaan door tekentafel blunders. Maar ik troost me met de gedachte dat ook hier de beste stuurlui aan wal staan, en de snelste wielrenners op terras zitten.

Volgend jaar zal er ongetwijfeld een nieuwe editie volgen. Ik kijk er al naar uit.

Ruud

*Toen ik mijn klaver beëindigde, was er op de dag zelf niemand gevallen. Ik hoop dat dat zo gebleven is

PS 1: Fotos zijn van Toon Sweegers

PS 2:  Tevreden Leo?