tcm

De Klaver van Mierlo: kwartetten op de vierkante kilometer

1 september, 2020

Op zondag 30 augustus werd de Klaver van Mierlo verreden. Wegens Corona in aangepaste vorm, maar net als vorig jaar een aanbod van vier opeenvolgende ritten voor alle groepen van TCM. Helaas heb ik maar de helft van de ritten mee kunnen doen, wegens een overbelast zitvlak. Dat kwam omdat ik samen met 4 andere fietsfanaten (waaronder Harriët en Marita), een alternatieve  Diekirch-Valkenswaard had gefietst. De echte toch was afgelast, maar we reden zelf de route van 2011. Hoewel niet officieel, was hij nog steeds 262 km.

Het leuke van de Klavers is dat je de rest van je clubgenoten kunt ontmoeten en spreken. Zo leer je over hun interesses en hobby’s naast het fietsen.  In groep 28 blijken fervente kampeerders te zitten, want ik hoorde ze uitgebreid klagen over een “slaapzak” en “slaapmuts”.  Een ander lid blijkt naturist te zijn, want nadat de zon ineens fel begon te schijnen na een regenbuitje, hoorde ik haar uitroepen: “nu kan ik weer alle kleren uittrekken”.

Regen was de enige spelbreker. Vlak voor vertrek van de 3e tocht werd er druk naar Buienradar gekeken en hevig overlegd. Was het niet beter om naar Noord te vertrekken, de buien tegemoet? Maar ook hier gold, “Oost West, Thuis Best”. Ons groepje 28 koos richting Oost en kwam bijna droog terug, in tegenstelling tot de rest.

De echte die-hards reden de 4e tocht, ik besloot deze over te slaan en meteen voor de 5e klaver te kiezen: enkele reis naar huis. Het was mooi geweest. We kunnen terugkijken op een goed verzorgde dag, met een smakelijke verrassing in de eerste pauze, een lekkere lunch en naar ik aanneem een smakelijk diner. Er was al de 8 van Chaam, volgend jaar de 4 van de Mier?

 

Ruud Vullers

Terug naar nieuws