tcm

“De Keutenberg”

26 april, 2016

De Keutenberg behoort tot de moeilijkste beklimmingen van Zuid-Limburg en is de angstgegner voor veel wielerliefhebbers. Totaal moet 1200 meter met een hoogte verschil van 71 meter worden overwonnen. Hoewel het lang geleden is, meen ik me te herinneren dat het een soort trucje is om deze kuitenbijter te bedwingen. Je knalt er tegen op neemt het steile stuk om vervolgens via valsplat de laatste honderden meters richting de camping te harken. Je kunt er een haat liefde verhouding mee hebben. Hij is oh zo lastig maar je geniet enorm als je boven bent en neerkijkt over het fraaie Limburgs landschap.

Een van de wielerliefhebbers die al een tweetal keren probeerde deze kanjer op haar lijstje te krijgen is Wendy Schulten. Zij fietst sinds oktober 2015 bij  de 28 groep van TCM.
Ook dit jaar had de in Mierlo-Hout woonachtige lady zich ingeschreven voor de Toertocht Amstel Goldrace. Op 6 april j.l. maakte zij onderdeel uit van het 12000 koppige deelnemersveld.
Wendy moet gedacht hebben: drie maal is scheepsrecht. Supertrots vertelt ze dat ze de rit van 150 km heeft volbracht en dat het goed was verlopen. Het mooiste was natuurlijk dat het haar was gelukt om de Keutenberg, zonder af te stappen, achter zich te laten.

wendy

Een knappe prestatie.  De ritten met de 28 groep hebben haar beslist geen windeieren gelegd. 🙂

N.D.

Terug naar nieuws