tcm

“De groep wel maar de 25 weinig gezien”

7 augustus, 2016

Zal ik wel, zal ik niet……. wilde de gastvrijheid van de 25-ers eigenlijk wel waarderen. Dus ja…..maar een korte….. namen doe ik niet want jullie weten het hè!! En zonder foto’s want, die ik maak zijn altijd zo wazig. 🙂

Met reden aangekondigd werd er aangesloten bij de 25-groep. Dat eerste bleek een ongelukkige keuze, volgens mij was er een bondje gesloten tussen de koptrekkers. Ongelooflijk wat een begin van de Hoogeloontocht die op deze aanvankelijk zonovergoten zondag verreden werd. De eerste 10 km ging het vol gas erop en het gemiddelde lag ver boven de 25….zelfs boven de 30……ongeveer dan. 🙂 In Stiphout dacht ik nog, als het zo hard blijft gaan is het gewoon wachten op de 28-ers en in de luwte achter de ruggen van mijn fietsmakkers kruipen. 🙂 Een aantal had nog een mooie gezellige rit van zaterdag in de benen. Met 105 km inclusief  1380 hoogte meters is dat geen kleinigheidje en chapeau dat ze er gewoon weer staan!

Opvallend waren de vele stiltes op dat moment in het 21-koppige peloton en  het zal toch niet zijn omdat ik…….dus ter geruststelling een paar keer geroepen dat er geen column zou verschijnen vandaag. 🙂 Zal beslist door de hoge snelheid komen……… om mijn geweten te sussen.  Intussen passeerden we Gerwen en gaan we richting Son, Best en Oirschot. Een fraai stuk natuur o.a. langs het Wilhelminakanaal. Dan via Oostel- en Westelbeers naar Knegsel waar we dankbaar de pauze namen want er stond wel enige wind en een break konden we zeker gebruiken. Goede koffie en wie wilde een enorme brok appeltaart met slagroom! We kregen ook nog gelegenheid om de 30 en 33 groep toe te juichen die voor ons langs kwamen geracet. Altijd weer een mooi gezicht!!

Na de pauze lekker windje mee en dat is goed voor het moraal. Er komt meer leven in de brouwerij en de moppen konden zonder al te veel ademhalingsversnellingen worden verteld! De wind dreef ons richting Steensel, Broek en Riethoven, Valkenswaard en dan naar Leende alwaar we even gedwongen pauzeerden vanwege een lekke band. De laatste 20 km was er nog gelegenheid voor de dames om het gemiddelde op een goed peil te houden en dat gebeurde met verve!! Met een gemiddelde van net boven de 27 verspreidden we ons voor Mierlo huiswaarts. Een fraaie Kempenrit deze keer waarbij op de teller de 25 weinig in beeld is geweest. Niet erg, we hebben ons goed vermaakt en zijn heelhuids thuis!!

N.D.

 

Terug naar nieuws