tcm

Cruijffiaans: Als het waait..!

5 april, 2016

Het waait veel in Nederland. Aan de kust doorgaans meer dan boven het Brabantse Land. Het is me opgevallen dat we het laatste half jaar veel “winderige dagen” hebben gehad. Volgens deskundigen meer een kwestie van Elnigno dan van uien eten!

Op donderweg 24 maart waren we met de midweekgroep onderweg naar Overloon toen Pim Knoops riep: Johan Cruijff is dood. Het bericht kwam door via zijn oortje aangesloten op de gsm radio? Er is sindsdien geen dag voorbij gegaan of er werd over hem geschreven, gesproken of beelden uitgezonden. Dat zal nog wel even zo blijven.

Wat heeft het een nu met het ander te maken zou je zeggen. Nou dat zit zo: Ik fiets zo nu en dan nog graag een stukje alleen want zo koers je zwaarder dan in de groep en kun je je karakter eens lekker testen. Er is geen mogelijkheid je te verstoppen achter iemands brede rug.  Die zaterdag na het overlijden van Johan ging ik een toertje maken rondom Asten. Het waaide die dag ook nogal en eigenlijk baalde ik als een stekker want ik wilde gewoon eens lekker relaxed wat kilometers maken. Dat zat er dus niet in. Al zwoegend met wind op kop dacht ik ongemerkt aan Johan Cruijff en de volgende uitspraak borrelde in me naar boven: “Als het waait zit ie altijd verkeerd, behalve als je hem tegen heb”. Toen ik na 1,5 uur weer thuis kwam was ik moe maar voldaan. Ik had getraind.

Terug naar nieuws