tcm

26 januari:  Mierlo Passion for Bikes – Winter 2020

We herinneren ons de MPFB van 2019 nog goed. Het was een dag voor de  bikkels. Regen, wind en koude werd getrotseerd, maar de echte liefhebbers zijn er altijd wel. Op zondag 26 januari 2020 zien we jullie weer graag voor deelname aan de inmiddels derde editie. Een bijzondere tocht door de bossen van Mierlo, Lierop, Heeze en Leende.

 

 

De deelnemers kunnen kiezen uit de routes van 35, 45 en 55 km. In tegenstelling tot de laatste keer, wordt nu vertrokken vanaf 1 locatie. Dit kan tussen 9.00 en 10.00 uur vanaf Partycentrum “denheuvel”, Heuvel 12 te Mierlo. Het dragen van een helm is verplicht, Scan en Go en bevoorrading is aanwezig. Het inschrijfgeld bedraagt 5 euro en toerlicentiehouders van de NFTU krijgen hierop 1 euro korting. Op de pauzeplek wordt de deelnemers een gratis consumptie aangeboden. Een fotograaf is er voor het maken van een (persoonlijke) impressie.

“ruimte voor het overzicht rittenschema en download link”

De uitgepijlde route voert over paden, smalle weggetjes en bruggetjes langs de mooiste plekken die de dorpen alsmede de Strabrechtse Heide, de Hubertusbossen en het Heezerenbos te bieden hebben. Een grote variatie in natuurschoon waarbij je zomaar verrast kunt worden door een overstekende vos, ree en wilde zwijnen. Ook de imposante schotse Hooglander behoort tot de fauna in onze omgeving. Dus enige voorzichtigheid is op zijn plaats!

Er is een bewaakte fietsenstalling en bij terugkomst staan er vrijwilligers klaar bij de afspuitstand.

Namens de organisatie wensen we jullie veel fietsplezier en gezelligheid!

Heeft u nog vragen: informatie is verkrijgbaar op de telefoonnummers 06 1090 3917 of 06 5734 6694 Mail: mpfb@tcmierlo.nl


Bikkels trotseren weersomstandigheden tijdens MPFB winter 2019

27 januari, 2019

Ze zijn er gelukkig altijd, de die-hards, die bij weer of geen weer toch een tocht komen rijden. De weersomstandigheden waren verre van ideaal voor een lekkere tocht maar er waren toch genoeg kanjers die vandaag de Mierlo Passion for Bikes Winter 2019 editie hebben verreden. Klik op onderstaande foto om naar de foto’s van de deelnemers van vandaag te gaan en je kunt de helden zien en je foto dan ook downloaden. Bedankt voor jullie deelname en tot de  volgende editie van MPFB.

MPfB Winterveldtoertocht 2018 was wederom een succes! / Steuntje voor kankerfonds.

De Mierlo Passion for Bikes winterveldtoertocht die elk jaar wordt georganiseerd door Tourclub Mierlo heeft zijn bestaansrecht weer volop bewezen.
Starttijd was gepland tussen 09.00 uur en 10.00 uur, maar de eerste van bijna 650 deelnemers meldden zich al om 08.15 aan de inschrijftafels in Mierlo en Heeze om de 35, 45 of 55 km te rijden.
Rond half negen mochten de eerste deelnemers vertrekken. Er moest immers eerst gecheckt worden door de controleurs of er nog veranderingen waren gebeurd op de route die daags van tevoren door ca. 12 personen van pijlen was voorzien. Soms verdwijnen er namelijk pijlen en dat is vervelend. Rond 14.00 uur was iedereen weer terug en kon zijn/haar fiets afspuiten om deze weer schoon te maken.

Veel deelnemers roemden de tocht, zowel de route als de verzorging werd geprezen. Eigenlijk is er geen onvertogen woord gerezen. Buiten dan de enkele onfortuinlijken die het niet recht konden houden. Maar ook de ‘gevallene’ heeft ons bedankt voor de organisatie. Hij werd goed opgevangen door de aanwezige EHBO-ers en door een clublid van tourclub Mierlo naar het ziekenhuis voor onderzoek gereden. Gelukkig was het niet al te ernstig, alhoewel erg vervelend.

Deelnemers werden verrast door de flora en fauna van onder andere de Strabrechtse heide en kwamen oog in oog te staan met de schotse hooglanders die hen stonden op te wachten nadat ze door het wildhek waren gekomen. Als je uit Overloon of Lochem komt, ben je dat blijkbaar niet zo gewend.


Zelfs mensen die al meer dan 35 jaar in clubverband fietsen, kwamen op stukken van hun eigen gemeente waar ze nog nooit geweest waren!

Wie men ook tegen kwam, naast de schotse hooglander, was onze fotograaf Teun.

Foto’s van hem kun je hier bekijken en downloaden.  https://photos.app.goo.gl/8Fz0vl71ZJWKG0VZ2

(Redelijk) Uniek is ook het feit dat er bij de MPfB winter voor het tweede jaar twee startpunten zijn. Eén in Mierlo bij Den Heuvel en één in Heeze bij Kempenhaeghe. De startplekken zijn tevens de pauzeplaatsen waar twee soorten soep en diverse andere versnaperingen genuttigd konden worden.

Tot de meer dan vijftig vrijwilligers die meegeholpen hebben om de tocht tot een succes te maken, behoorde ook Lotte van der Heijden. Lotte is met haar 15 jaar het jongste clublid van Tourclub Mierlo en erg begaan met het kankerfonds. Zie haar toelichting en actie hier.


Winterveldtoertocht 2017, koud maar succesvol

Zondagmorgen 22 januari vertrokken meer dan 600 deelnemers vanuit Mierlo of Heeze voor de Winter ATB Tocht. Met tempraturen ver onder nul reden de deelnemers over een prachtig parcours tussen beide plaatsen.
Foto’s van de tocht kun je via de volgende link bekijken en downloaden: Foto’s van Winter ATB Tocht 2017

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

John Knoops Winter Veldtourtocht 2016 succesvol verlopen.

Ondanks wat spetters en toch een behoorlijk nat bos her en der, hebben we zo’n 400 deelnemers mogen ontvangen voor onze winterveldtourtocht. Onze Teun van Wordragen heeft de hele ochtend in de natte hei gelegen om zoveel mogelijk deelnemers vast te leggen.
Wil je je foto zien (of zelfs downloaden), dat kan door op deze link te klikken.

Alle deelnemers bedankt en tot volgend jaar.

wtab2016