tcm

De commissie van de Mierlo Passion for Bikes tochten bestaat uit Dirk Kanters, Evert Koolhof, Toine Raaijmakers en Carla Tielen. Hieronder een uiteenzetting van de zomeredities van de Mierlo Passion for Bikes:

Mierlo Passion for Bikes 2020

Helaas heeft de jaarlijkse zomereditie van de Mierlo Passion for Bikes 2020 geen doorgang kunnen vinden vanwege het Corona-virus. Wij zien u graag volgend jaar bij de 2021 editie! Zodra wij hier meer duidelijk over is, zullen wij via deze weg meer informatie met u delen.

Mierlo Passion for Bikes, zondag 26 mei 2019.

27 mei, 2019

Het was schitterend fietsweer, alhoewel het wel flink waaide volgens de deelnemers. Ook dit jaar weer nieuwe en, zeker voor de MTB, zeer uitdagende routes. Zowel voor MTB als voor de racefiets met drie verschillende lengtes.

Deelnemers waren het er unaniem over eens, dat het een goed verzorgde tocht was, met zeer goede bevoorrading, een tombola en pasta na afloop. Doordat er ook nog een muziekje op het terras was, bleven er veel mensen gezellig ‘hangen’ bij denheuvel. Mede dankzij de sponsoring van Knoops Passion for Bikes en natuurlijk ook de 636 deelnemers, kan de Tourclub Mierlo weer een flink bedrag aan het goede doel overmaken. Dit jaar is dat 2Climb2Raise, een ANBI stichting met als doel: Kan je het niet alleen, doe het dan samen!: (Ex) kankerpatienten kunnen achterop een tandem de Alpe D’HuZes mee op! Tot volgend jaar!

Foto’s MPFB 2019

Foto’s 26 mei 2019 MTB


Mierlo Passion for Bikes Zomer 2018 een geslaagd en sportief evenement

28 mei, 2018

Zondag 27 mei heeft Mierlo en de regio in het teken van de Mierlo Passion for Bikes gestaan. Het weer is de organisatie dit jaar gelukkig goed gezind geweest. Het was schitterend weer voor het wielervolk.
Uit de verre regio, maar ook vanuit het buitenland hebben meer dan vijfhonderd deelnemers zich tussen 08.00 en 10.00 uur aangemeld om een van de mogelijke afstanden te rijden. Zoals tegenwoordig gebruikelijk meer ATB-ers, als racefietsers. Eigenlijk jammer, want ook de wegrit ging door mooie bosrijke streken, buurtschappen, landschappen en kleine kernen.
Op de ATB is een parcours uitgezet van naar believen 35, 55 of 80 km in bos en hei rondom Geldrop, Mierlo, Heeze en Lierop. Over de weg zijn de afstanden 90, 115 of 140 km en deze gingen door het mooie afwisselende landschap van het Dommeldal en het Groene Woud.

De organisatie heeft van de deelnemers teruggekregen, dat het wederom een leuke en mooie route was, de verzorging uitmuntend en de aankleding bij de pauzeplekken en bij het start- en eindpunt uitstekend. Enig minpuntje is geweest, dat vlak bij Heeze bij het Kiezelven op het ATB parcours iemand aanwezig is geweest, (de organisatie weet helaas nog niet wie), die steeds pijlen weghaalde van het parcours. Om die reden heeft de organisatie de route-aanduiding een aantal malen moeten herstellen en konden de ATB-ers niet altijd even vlot doorrijden daar.

Pauzeplekken
De pauzeplekken zijn zowel voor de ATB, als de over de weg, leuke rustmomenten geweest in de natuur. Op deze plekken hebben de deelnemers hun broodnodige bidons weer met water en de maag kunnen vullen met energieproducten en fruit. Ook reparatiesets voor mankementen aan de fiets waren voorradig.
De laatste drie deelnemers aan de wegroute hebben speciale verzorging gekregen vanuit de pick-up. Het is tegen 13.00 uur geweest en in verband met de donder van aankomend onweer heeft het ‘pauzeplek personeel’ alles (te) snel ingepakt. Goede raad was duur, maar wat wil je… tegen de natuur is nu eenmaal niet tegen te vechten.

Na afloop was het op het terrein tussen restaurant Den Heuvel en fietsenzaak Knoops – Passion for Bikes een gezellig samenzijn voor de ‘derde helft’. Er kon gebruik worden gemaakt van het pastabuffet, de kennis en kunde van de medewerkers van de fietsenwinkel, een lekker Kwaremont fietsbiertje kon worden genuttigd, er was gelegenheid om de nieuwe 3T Strada & Exploro vrijblijvend te testen en fietsenonderdelen gigant Campagnolo was met de nieuwe 12-Speed-groep aanwezig.

 

2Climb2Raise

Ook dit jaar was er natuurlijk weer een goed doel uitgekozen om het grootste gedeelte van de opbrengst aan te schenken. Dit jaar was dit een goed doel dat erg dicht bij huis lag en mensen zichtbaar raakt. Het goede doel was namelijk 2Climb2Raise.

2Climb2Raise is een stichting die in 2011 is opgericht en (ex)kankerpatiënten de mogelijkheid biedt om samen met iemand van de stichting op een tandem het avontuur aan de Alpe d’HuZes te beleven.
De stichting bestaat volledig uit vrijwilligers, en gaat de organisatie na aan het hart, omdat er dit jaar acht personen van TC Mierlo zijn, die hieraan fysiek hun steentje bijdragen.

U, als lezer, kunt hen of de stichting ook nog steunen via de link: http://www.2climb2raise.nl/deelnemers2018.htm.

Ook voor ons gold deze editie: “opgeven is geen optie’’.

Foto’s MPFB

27 mei werd hij weer verrreden de Mierlo Passion for Bikes. Met tochten op de weg maar ook tochten voor de MTB.
Onze fotograaf lag in het bos om de rijders op de MTB op de gevoelige plaat te leggen.
Foto’s van 27 mei MPFB 2018 kun je via volgende link inzien:

https://photos.app.goo.gl/eZVd4GonZ41GYkWR2

 

 

Fietstoertocht “Mierlo Passion for Bikes” op 27 mei 2018

Tourclub Mierlo organiseert op zondag 27 mei 2018 in samenwerking met John Knoops Passion for Bikes haar jaarlijkse fietstoertocht “Mierlo Passion for Bikes”.

Race en MTB routes

Voor “Mierlo Passion for Bikes” worden ook dit jaar fietstoertochten op de weg en MTB routes aangeboden. Sportieve (race)fietsers kunnen dit jaar kiezen uit afstanden van 90, 115 en 140 km. De routes leiden de deelnemers door het mooie afwisselende landschap van het Dommeldal en het Groene Woud. De langere routes lopen vervolgens naar de Kampina (115 km) en de Loonse- en Drunense Duinen (140 km).
Voor mountainbikers zullen drie MTB routes van respectievelijk 35, 55 en 80 km worden uitgezet.
Alle routes worden goed zichtbaar uitgepijld, daarnaast zullen GPS-routes beschikbaar worden gesteld. Onderweg zijn pauzeplaatsen ingericht voor de verzorging van de deelnemers. Na afloop wordt de deelnemers gelegenheid geboden om hun fiets schoon te spuiten en gebruik te maken van een douche.

GPX-bestanden MTB routes
35 km GPX
55 km GPX
80 km GPX (de juiste :-))

GPX-bestanden weg-routes
90 km GPX
115 km GPX
140 km GPX

De startlocatie van “Mierlo Passion for Bikes” is bij Den Heuvel, Heuvel 2 in Mierlo. Hier kan tussen 8:00 en 10:00 worden gestart (voor de 140 km afstand geldt een uiterlijke starttijd van 9:00). Het inschrijfgeld bedraagt 5 Euro (4 Euro voor NTFU-leden). Bij de start is een bewaakte fietsenstalling aanwezig en worden de deelnemers onthaald met gratis koffie. Na afloop is er op het gezellige wielerterras gelegenheid om na te praten onder het genot van een hapje en drankje. Tevens zullen in verschillende stands door de leveranciers van John Knoops de nieuwste snufjes op het gebied van de wielersport worden getoond. Het goede doel is dit jaar 2Climb2Raise steunen in hun tocht naar de Alpe d’huZes. Een deel van de opbrengst van “Mierlo Passion for Bikes” zal worden geschonken aan 2Climb2Raise als geldelijke ondersteuning aan hun organisatie van hun tocht naar de Alpe d’huZes.
Tot ziens op zondag 27 mei a.s.!

Fietstoertocht “Mierlo Passion for Bikes” geweest…

Mierlo Passion for Bikes 2017, zit er weer op.
Hoewel het weer in de morgen wat vochtig was, of beter gezegd, stevige onweer met een bak regen, is de dag toch voorspoedig verlopen. De fietsers, op de weg en in het bos, waren bij terugkomst erg enthousiast, ”mooie route en ‘goed georganiseerd’ werd regelmatig geroepen. Dat is voor de organisatie toch mooi om te horen. Voor alle vrijwilligers die hebben meegeholpen om de tochten tot een succes te maken: hartelijk dank!! Foto’s van de dag zijn te bekijken op onze Facebook pagina.

Fietstoertocht “Mierlo Passion for Bikes” op 28 mei 2017

Tourclub Mierlo organiseert op zondag 28 mei 2017 in samenwerking met John Knoops Passion for Bikes haar jaarlijkse fietstoertocht “Mierlo Passion for Bikes”.

Race en MTB routes

Voor “Mierlo Passion for Bikes” worden ook dit jaar fietstoertochten op de weg en MTB routes aangeboden. Sportieve (race)fietsers kunnen dit jaar kiezen uit afstanden van 90, 115 en 140 km. De routes zijn geheel vernieuwd, en leiden de deelnemers door het mooie afwisselende landschap van het Dommeldal en het Groene Woud. De langere routes lopen vervolgens naar de Kampina (115 km) en de Loonse- en Drunense Duinen (140 km).
Voor mountainbikers zullen drie MTB routes van respectievelijk 35, 55 en 80 km worden uitgezet.
Alle routes worden goed zichtbaar uitgepijld, daarnaast zullen GPS-routes beschikbaar worden gesteld. Onderweg zijn pauzeplaatsen ingericht voor de verzorging van de deelnemers. Na afloop wordt de deelnemers gelegenheid geboden om hun fiets schoon te spuiten en gebruik te maken van een douche.

De startlocatie van “Mierlo Passion for Bikes” is bij Den Heuvel, Heuvel 2 in Mierlo. Hier kan tussen 8:00 en 10:00 worden gestart (voor de 140 km afstand geldt een uiterlijke starttijd van 9:00). Het inschrijfgeld bedraagt 5 Euro (4 Euro voor NTFU-leden). Bij de start is een bewaakte fietsenstalling aanwezig en worden de deelnemers onthaald met gratis koffie. Na afloop is er op het gezellige wielerterras gelegenheid om na te praten onder het genot van een hapje en drankje. Tevens zullen in verschillende stands door de leveranciers van John Knoops de nieuwste snufjes op het gebied van de wielersport worden getoond. Het goede doel Ride4Kids Een deel van de opbrengst van “Mierlo Passion for Bikes” zal worden geschonken aan Ride4Kids (www.ride4kids.nl), een stichting die zich door het organiseren van fietsevenementen inzet voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte. Vrijwilligers van Ride4Kids zullen aanwezig zijn om de activiteiten van de stichting nader toe te lichten.
Tot ziens op zondag 28 mei a.s.!