tcm

Kleding

We zijn trots op ons mooie en eigentijdse clubtenue, ontworpen door onze eigen kledingcommissie. Het 40-jarig jubileum in 2015 was het moment om (weer) naar nieuwe kleding over te gaan. Eens in de 5 jaar gebeurt dat. Dat betekent dat de huidige kleding tot en met 2019 wordt gedragen. In 2015 hebben we als Tourclub Mierlo voor onze wielerkleding officieel de overstap gemaakt naar Vitesse Sportwear.

De belangrijkste doelstelling van de kledingcommissie in 2015 was om voor onze recreatieve fietsers een kledingpakket samen te stellen dat zich qua kwaliteit kan meten met het kledingpakket van onze renners. Dat is ons gelukt. Hun pakket bestaat nu uit een polo en vest van Hummel en een windjack en windstopper van Vitesse.

Het basis kledingpakket voor onze renners bestaat uit een shirt met korte mouw, shirt lange mouw jack, koersbroek en windstopper.

SAM_2417 Recreatie foto

Kosten basis kledingpakket:
Wielrijders: € 90,00 voorbeeld
Recreanten: € 55,00 voorbeeld

Nieuwe leden betalen voor het kledingpakket een waarborgsom. Deze waarborgsom wordt terugbetaald na een periode van 3 jaar indien men dan nog lid is.

Het is voor leden mogelijk om extra clubkleding aan te schaffen (broeken, jacks e.d.) via de kledingcommissaris. De kosten van het basis kledingpakket komen gedeeltelijk voor rekening van de club. Extra kleding dient zelf te worden afgerekend.

Het aankleden van Tourclub Mierlo op het huidige niveau lukt niet zonder de bereidwillige medewerking van een viertal sponsors. Hun jaarlijkse financiële bijdrage gedurende 5 jaar is aanzienlijk en vormt de spaarpot voor de volgende periode van 5 jaar (2020 – 2024).

Gezien het voorgaande is het duidelijk dat tijdens alle clubtochten het dragen van de clubkleding een verplichting is.

Veiligheid tijdens de fietstochten vinden we bij Tourclub Mierlo erg belangrijk. In 2009 én in 2015 is daarom de “clubhelm” geïntroduceerd; tegen aantrekkelijke voorwaarden kon ieder lid tegelijk met de introductie van het nieuwe kledingpakket ook een fraaie nieuwe clubhelm aanschaffen.

De kledingcommissie bestaat uit: Leon van de Vondervoort, Sjap holst, Rinus Sloots, Marita Peperkamp en Carin van de Waterbeemd.

Contactpersoon: Leon van de Vondervoort