tcm

Clubweekend 2017 Utrechtse Heuvelrug TCM GR16

28 juni, 2017

Op vrijdagochtend staan na het op- en inladen van de fietsen en de koffers in de auto de recreanten te trappelen van ongeduld om naar Overberg te vertrekken. Bij aankomst in het hotel was het voor de dames daar even schrikken. 9 Rode duivels bestormden de receptie met tassen en fietsen. Nou, eerst maar eens een bakkie. Helaas was het restaurant was nog dicht, maar Carin had aan koffie en thee gedacht.  Klaar voor vertrek, starten maar. “Op de kamelen” roept onze kapitein. We fietsen die vrijdag door een gevarieerd landschap met veel bezienswaardigheden van oude landgoederen met kastelen tot beekjes en vaartjes. Dankzij onze kapitein gingen er deuren voor ons open (normaal alleen zaterdag open) die voor andere gesloten waren. Zo kwamen we toch weer aan de koffie. Dat valt wel op: er is in dit gebied veel gesloten; zowel  door de week als op zondag. Moe maar voldaan hebben wij in Wijk bij Duurstede gegeten aan een hele mooie straat met vele verhalen en spreuken op muren en borden van dichters en schrijvers.

Na het ontbijt op zaterdag stonden we vroeg in de startblokken voor een tocht van 72 km. Lichte bewolking maar toch heel goed fiets weer. Nellie, onze navi, is dit weekend vrij van werkzaamheden en Silvia gaat voorop. Gelachen, gezellig onderweg pauzeren met worst, kaas en fruit, kinderen die met vlotten over het water gaan en er in zwemmen..brrr, wat kan er mis gaan. Een super dag want ook de zon laat zich zien.  Kijk, wat staat daar bij de brug.. scouting mannen op een auto. Zwaaien die naar ons, shit slalom hekje…haal ik al fietsend, balans…kijken…en ja hoor.. even voor Veenendaal wordt de adoratie Sylvia te veel en zij belandt met een prachtige koprol in een netelige positie. De mannen, ook onze Martien, rennen allemaal naar de sloot (met troep en hééééél veel brandnetels) om haar uit haar benarde positie te halen. Lachend kwam ze de dreksloot uit. “Respect man, dat doe je goed man” was onze slogan dit weekend; ook nu terwijl er enkelen stonden te lachen. Gelukkig is Silvia goed in de watten gelegd, maar tjonge jonge wat zag ze er uit.

Enfin, na een goed diner en een stevige pint naar bed om morgens weer fit op te staan voor een nieuwe tocht. Onder een stralende zon fietsen we in de omgeving van Lunteren, de koepel die open zou zijn is dicht, maar het gebak bij de Lunterense Boer is duur maar lekker. Pssst..glaasje wijn €6,50 zie ik staan. Hier wordt je niet teut. Bij onze fietsen is alweer onze galante ridder Martin twee schotse toeristen uit de brand aan het helpen. Huurfiets, geen gereedschap maar wel een kapotte binnenband. Geen probleem voor mister Musle, die heeft nog wel een opgelapte reserve bij. Gratis, waar vind je deze mensen nog. De foto’s sturen we ze toe, wie weet fietsen we de volgende keer in Schotland.

Al met al een keigaaf weekend.

  

Groetjes van Frans Ter Burg en Carin vd Waterbeemd

Terug naar nieuws