tcm

Clubweekend, 16-18 juni 2017 GR25+ in het Boshotel te Overberg

22 juni, 2017

Vrijdagmorgen 10 uur zijn we klaar om te vertrekken. Annemarie en ik gaan met z’n tweetjes, de andere zeven, waarmee afgesproken is te gaan, zijn van mening veranderd of kiezen er voor niet op kop te hoeven en gaan pas later die middag “in de groep” met Roel en Sjap mee. Wij tweeën fietsen noordwaarts richting donkere wolken en met stevige wind tegen. De donkere wolken trekken weg maar de voorspelde tegenwind houdt zich wel aan de afspraak en begeleid ons naar Overberg. Na een gezonde-hap tussenstop in Macharen fietsen we over Maas, Waal en Nederrijn naar Overberg. Nog tijd genoeg, dus we fietsen de zondagtocht van GR16 naar het Middelpunt van Nederland. Daar aangekomen werden we verrast door een enorme mensen massa die de “Overdracht van het Goudsbergproject aan het Platform De Goudsberg Middelpunt van Nederland” aan het vieren waren. Ook wij werden uitgenodigd voor een hapje en een drankje. Wijzer en gesterkt kwamen we na 140 km ruim op tijd aan om, na een verfrissende wasbeurt, met de overige clubweekend deelnemers de avond gezellig door te brengen. Klokslag twaalf ging de bar dicht, dus……..nu naar bed, morgen staan heel wat kilometers op het programma.

Zaterdagmorgen om half 8 staat er een zeer uitgebreid ontbijt voor ons klaar. We kunnen er ook ruim de tijd voor nemen want we starten pas om 9 uur. Iets over negenen trekken we met 15 man als 25+ eerst noordwaarts langs  Leusden om vandaar naar het oosten via Barneveld de Veluwe in te fietsen voor onze eerste stop, na 50 kilometer, in Kootwijk. Hoewel de meesten die ochtend het ontbijt toch echt niet links hadden laten liggen werden de race fietsen rechts naast de uitspanning geparkeerd en in een heerlijk ontspannen sfeer werd er volop gebruik gemaakt van het streekgebak, appeltaart, strooptaart, koffie, thee, fris en zelfs een uitsmijter verdween binnen een mum van tijd naar binnen. Na een ruime zit nog even kort naar binnen om de bidon te vullen en de blaas te legen en op pad voor deel 2, een 50 kilometer lang schitterend afwisselende route naar het zuiden over heide en door bos langs Radio Kootwijk, Hoog Buurlo, Hoenderlo en Hoog Baarlo. Gesteund door de wind vlogen we langs Deelen verder naar Arnhem en sloegen daar af naar het westen langs Oosterbeek, Wolfheze en Renkum om bij Nol in ’t Bosch even goed te lunchen. 100 Kilometer stond er op de teller en maar 1 spaak die het begeven had. Gelukkig kon Ton “normaal” verder fietsen met een klein slagje in zijn achterwiel en ook de laatste 31 kilometer met daarin de Grebbeberg (van die andere slag, weet je wel)  in Rhenen en de Amerongse berg vlak voor de finish waren voor hem en de rest van de groep “een fluitje van een cent”. Na ruim 131 km eenmaal “thuis” in het Boshotel  werd er rap gebadderd of gedoucht en helemaal schoon schoven we aan bij de rest van de clubweekendgangers voor een verfrissend biertje of ander natje en voortreffelijk buffet met “voor ieder wat”. Als klapper volgde ook nog een overheerlijk toetjesbuffet. Met de zoete lach nog op het gezicht namen we nog even deel aan het serieuze gedeelte van de avond, de uitleg over de tocht van morgen en het zoeken naar “De slimste mens van TCMierlo”, om daarna met of zonder de zoete lach, want immers niet iedereen kan winnen,  de avond in de bar “zinvol” te beëindigen en de nieuwe dag te beginnen. Nog effe slapen dan…….

Zondagochtend, bekend met het concept, nam een ieder ruim tijd om al het heerlijke ruimschoots tot zich te nemen. Even nog een banaantje mee voor onderweg en strak in het shirt vertrokken 13 man, deze keer dus zonder Tom en Leon want zij gingen met GR22 mee, voor een kennismaking met De Utrechtse Heuvelrug. Heerlijk ontspannen, tijd genoeg het is nog geen 82 kilometer, fietsten we over een smal weggetje langs het spoor om vlak voor Maarsbergen dit pad te verlaten om langs Woudenberg de weg naar Park Vliegveld Soesterberg te kiezen. Daar namen we nog even tijd voor een fotootje van de groep en even later bereikten we de Pyramide van Austerlitz voor een pauze. Méér dan de helft van de tocht zat er al op en we waren tot nu toe hooguit 30 meter hoog geweest op de Utrechtse Heuvelrug, nl hier in Austerlitz. Na de pauze meer…….maar niet echt veel. Een paar keer tikten we de 45 meter hoogte aan en natuurlijk op het laatst de Amerongse berg met z’n ongeveer 70 meter. Misschien waren het dan wel niet veel hoogte meters maar het waren wel heel mooie meters terug langs Driebergen-Rijsenburg, Doorn, Leersum en Amerongen en weer teug in Overberg. Mooi, nu nog even door de “Carwash” en we kunnen aan de Lunch. Jammer het zat er bijna op, nog even inpakken en dan wegwezen. Met 10 man in een 9-persoons busje was met de zomerse temperatuur wel zweten geblazen. Ga ik toch gewoon nog een keer onder de douche…………………………………..schoon gewassen genoot ik na van een schoon weekend.

HvdW

Terug naar nieuws