tcm

Tourcub Mierlo

Bij Tourclub Mierlo kun je op verschillende niveaus de fietssport beoefenen. Het maakt niet uit of je nu op de racefiets of op de gewone fiets of e-bike wilt fietsen. Als je van fietsen houdt, biedt Tourclub Mierlo alle mogelijkheden. Tourclub Mierlo kent 8 verschillende groepen, de benaming (groep-16, -22, -25, -25-kort -28, -30 en -33) geeft aan met welke gemiddelde snelheid er wordt gereden. Groep 16 (De recreanten) fietst de routes met een “gewone” fiets/e-bike, de overige groepen fietsen met een racefiets. Daarnaast is er een MTB-groep, de snelheid in die groep wordt in onderling overleg bepaald.
Tourclub Mierlo rijdt elke zondagochtend in het eigen clubtenue.

Tourclub Mierlo is aangesloten bij de NTFU (Nederlandse Toer Fiets Unie), de bond voor recreatieve wielersport.

Organisatie

Er is een wegkapitein die leiding geeft bij de tochten. Hij rijdt meestal achterin de groep. We rijden 2 aan 2. Op de tweede positie rijdt een clubgenoot met de gps; deze geeft de richting tijdig door aan de “voorrijders”, die regelmatig worden afgelost. Voor- en achterin de groep zijn mensen met een fluitje die waarschuwen bij gevaarlijke situaties. Veiligheid staat altijd voorop!

Vertrek
De clubtochten starten tussen 8.00 en 9.00 uur (zie info/programma) bij ons clubhuis ‘Den Heuvel‘, gelegen aan Heuvel 2 in Mierlo. Alle groepen komen om ongeveer 12:30-13:00 terug om elkaar nog even te ontmoeten op het terras. We gaan soms ook met de auto naar een startpunt elders om van daaruit een tocht te rijden en we beschikken daarom ook over een fietsaanhanger.
Er is geen opkomst- of meldplicht.

Pauzes
Er wordt ongeveer halverwege de tocht gepauzeerd bij een café/restaurant, altijd gezellig, even de benen strekken, lekker bijkletsen en de inwendige mens versterken. Met de horecagelegenheid is vooraf altijd contact geweest zodat we niet voor een gesloten deur staan.

Kennismaken met Tourclub Mierlo? 

Wil je graag een keer komen “proefrijden” meld je dan aan het vertrek bij een van onze tochten op zondagochtend. Je kunt vrijblijvend 3 keer meerijden om de sfeer te proeven, daarna beslis je pas of je lid wilt worden.

De Groepen

Groep 16

Dit zijn de recreatieve fietsers van Tourclub Mierlo.
Groep 16 rijdt in principe op gewone stadsfietsen en e-bikes. Er wordt gereden op verharde wegen en fietspaden door mooie landelijke omgeving en fraaie bosgebieden. Soms wordt er vanaf een plek verder van huis vertrokken voor een clubrit, dan worden de fietsen met een aanhanger van de club meegenomen naar de vertrekplaats.

Groep 22 25 25-kort 28 30 33

Al deze groepen fietsen in principe op racefietsen. Van maart tot en met oktober rijden zij iedere zondagochtend mooie clubtochten in groepsverband in de wijde omgeving van Geldrop Mierlo. Meestal eigen tochten, maar het kan ook een georganiseerde tocht van een andere vereniging zijn. Ieder seizoen wordt vooraf een wisselend en gevarieerd tochtenprogramma samengesteld van ca 40 ritten.

Groep 33 zijn de fietsers die een hoge(re) snelheid prefereren, ze zijn gemiddeld ook wat jonger dan de anderen. Groep 30 en groep 28 fietsen dezelfde route als groep 33 maar in een iets lager tempo. Groep 25 doet het nog iets rustiger aan: andere en wat kortere routes met een wat lagere snelheid. Groep 25-kort vertrekt iets later dan groep 25 en rijdt de routes van groep 22. Groep 22 doet het binnen de racegroep het rustigst aan op hun eigen routes.

Er is dus voor iedere geoefende fietser een groep die past bij zijn of haar capaciteiten. Je kunt zelf bepalen welke groep je het best bevalt en wisselen van groep is geen probleem.
De groepen bestaan uit fietsers tussen ongeveer 20 en 65 jaar én ouder. De opkomst per groep en per tocht varieert nogal, soms maar 5 bij erg slecht weer, maar het komt ook voor dat er wel 30 deelnemers zijn.
De afstanden worden gedurende het seizoen opgebouwd.

MTB

Tourclub Mierlo heeft ook weer een Mountainbike groep! Deze groep rijdt iedere zondag, ook in de winter, een tocht rond Mierlo of een georganiseerde tocht. De langzaamste deelnemer bepaalt het tempo en altijd geldt: samen uit, samen thuis. Deze groep kent een gemêleerde samenstelling.