tcm

Club Info

Groep 25 28 30 33

Bij Tourclub Mierlo kun je op verschillende niveaus de fietsport beoefenen. Of je nu op de racefiets of op de gewone fiets wilt fietsen, bij Tourclub Mierlo ben je op het goede adres. Overstappen van de ene naar de andere groep die past bij je capaciteiten en interesse is geen probleem. We kennen op dit moment 6 verschillende groepen, de benaming (16, 20, 25, 28, 30, 33) geeft aan met welk gemiddelde er wordt gereden.

Al deze groepen fietsen in principe op racefietsen. Van maart tot en met oktober rijden zij iedere zondagochtend mooie clubtochten in groepsverband in de wijde omgeving van Geldrop Mierlo. Meestal eigen tochten, maar het kan ook een georganiseerde tocht van een andere vereniging zijn. Ieder seizoen wordt vooraf een wisselend en gevarieerd tochtenprogramma samengesteld van ca 40 ritten.

Er zijn 4 groepen, ingedeeld op basis van  de gemiddelde snelheid die gereden wordt:
De richtsnelheid waarmee tijdens clubritten wordt gereden is als volgt:
groep 33: gemiddelde snelheid: 33 km. per uur, maximum snelheid: 36 km. per uur
groep 30: gemiddelde snelheid: 30 km. per uur, maximum snelheid: 33 km. per uur
groep 28: gemiddelde snelheid: 28 km. per uur, maximum snelheid: 30 km. per uur
groep 25: gemiddelde snelheid: 25 km. per uur, maximum snelheid: 28 km. per uur

Groep 33 zijn de fietsers die een hoge(re) snelheid prefereren, ze zijn gemiddeld ook wat jonger dan de anderen. Groep 30 en groep 28 fietsen een iets lager tempo en Groep 25 doet het nog iets rustiger aan, in deze groep zijn ook wat meer senioren vertegenwoordigd. Er is dus voor iedere geoefende fietser een groep die past bij zijn of haar capaciteiten. Je kunt zelf bepalen welke groep je het best bevalt en switchen van groep is geen probleem.
De groepen bestaan uit fietsers tussen ongeveer 20 en 65 jaar én ouder. De opkomst per groep en per tocht varieert nogal, soms maar 5 bij erg slecht weer, maar het komt ook voor dat er wel 30 deelnemers zijn. Er is geen opkomstplicht, dit is wel het geval bij de zgn. “uittochten”, dan is aanmelding vooraf verplicht.
De afstand die gereden wordt varieert per groep van 40 tot 200 km.
De afstanden bouwen we op gedurende het seizoen. Vind je de snelheid te hoog of juist te laag dan kun je zonder probleem van groep switchen, dit kun je zelfs voor iedere rit nog zelf bepalen.

Groep 16 en 22

Dit zijn de recreatieve fietsers van Tourclub Mierlo. Het verschil tussen deze 2 groepen is vooral de gemiddelde snelheid waarmee gereden wordt; 16 of 22 km. per uur.
Groep 16 rijdt in principe op gewone stadsfietsen en bij Groep 22 zijn het meestal city-bikes maar soms fietst er ook wel eens iemand op een mountainbike mee met deze groep.
Bij beide groepen gaat het om gezellig en recreatief fietsen.
Bij Groep 22 zijn de afstanden langer en de nadruk ligt hier wat meer op het leveren van een sportieve prestatie, bij Groep 16 gaat het naast de gezelligheid onder elkaar vooral ook om het genieten  van de natuurlijke omgeving.
Er wordt in principe gereden op verharde wegen en fietspaden door mooie landelijke omgeving en fraaie bosgebieden. Soms wordt er vanaf een plek verder van huis vertrokken voor een clubrit, dan worden de fietsen met een aanhanger van de club meegenomen naar de vertrekplaats.

Organisatie
Er is een wegkapitein die leiding geeft bij de tochten. Hij rijdt meestal achterin de groep. We rijden 2 aan 2. Op de tweede positie rijdt een clubgenoot met de gps of routerol; hij geeft de route tijdig door aan de “voorrijders”, die regelmatig worden afgelost. Voor- en achterin de groep zijn mensen met een fluitje die waarschuwen bij gevaarlijke situaties. Veiligheid staat altijd voorop!

Vertrek
De clubtochten starten meestal rond 8.00-8.30 uur bij ons “clubhuis”, Den Heuvel 2 in Mierlo. We gaan soms ook met de auto naar een startpunt elders om van daaruit een tocht te rijden en we beschikken daarom ook over een fietsaanhanger.

Pauzes
Meestal wordt er ongeveer halverwege de tocht gepauzeerd bij een café/ restaurant, altijd gezellig, even de benen strekken, lekker bijkletsen en de inwendige mens versterken. Met de horecagelegenheid is vooraf altijd contact geweest zodat we niet voor een gesloten deur staan.

Kennismaken met Tourclub Mierlo? 

Wil je graag een keer komen “proefrijden” meld je dan aan het vertrek bij een van onze tochten op zondagochtend. Je kunt gratis 3 keer meerijden om de sfeer te proeven, daarna beslis je pas of je graag lid wilt worden.