tcm

Broekhuizenvorsttocht

17 april, 2016

Jaarlijks nemen we het pontje in Broekhuizenvorst als we terugkomen van onze ‘bedevaart’ naar Kevelaer. Deze tocht voerde ons op een zonnige maar frisse zondag door Broekhuizenvorst. Daar negeerden we het pontje en reden door naar Blitterswijck, mijn naamdorp en ik vond dan ook dat ik deze tocht niet kon laten lopen. 17 deelnemers in groep 30, dus geen splitsing van de groep. Nico, onze wegkapitein heeft vorige week immers de regel toegelicht: bij 20 coureurs of meer: splitsen. Daaronder: 1 groep.

Het ging wat vlot op de heenweg, met wind in de rug kunnen we allemaal koersen. Na de pauze bij cafe de Zwart in Blitterswijck, blijkbaar ook het thuisfront van de Wout Poels fanclub, ging het minder vlot, maar toch nog in een mooi tempo. Zonder malheur of regen (die viel pas later in de middag) arriveerden we goed op tijd na ongeveer 108 kilometer op de teller weer bij Den Heuvel.

Tot slot nog een oproep:

We konden deze week weer rekenen op de uitstekende navigatiecapaciteiten van Dirk, vorige week bleek wel dat navigatoren zeldzaam zijn (Toon: alsnog bedankt!). Dus als je navigatie hebt: zet de route erop en navigeer ook eens een (half) ritje. Niemand vindt het erg als het eens fout gaat en met de opgedane ervaring kunnen we makkelijker Dirk en Frank vervangen als ze er niet zijn. Ook bij splitsen van de groep is het fijn om extra navigatoren te hebben.

Terug naar nieuws