Hallo clubleden (Klik hier voor de PDF)

Zo heerlijk in het zonnetje, luisteren naar het ruisen van de zee, een koel briesje en een heerlijk drankje…, wie doet me wat! Op de achtergrond fluiten vogels en van boven komen de parachutisten naar beneden. We zitten eerste rang vandaag.

Terugkijkend op het fietsseizoen, kan ik zeggen: we zijn weer gestart, we hebben er weer zin in en ieder voor zich of samen met je groep maken we weer de nodige kilometers. Heerlijk, maar toch…

Ik lees het gevaar wat het met zich meebrengt nu de zon gaat schijnen. Iedereen gaat fietsen, het wordt drukker op de smalle paden en er gebeuren veel valpartijen en aanrijdingen. Snelheidsduivels die op de weg rijden, omdat ze het vervelend vinden af te remmen bij het inhalen van (e-)fietsers en (e-)fietsers die zich te pletter schrikken van de snelheid waarmee ze worden ingehaald. Het is geen goede situatie, maar is het nu eenmaal verplicht om op het fietspad te rijden.

Hier in Frankrijk in de Vendée hebben ze ook fietspaden (of iets wat er op lijkt). Ze gaan van links naar rechts, zijn wel of niet gescheiden van de rijbaan en gaan dwars over zebrapaden. Hmm?? Ook hier loopt het niet vlekkeloos en zie je daar waar ook nog voetgangers moeten lopen de coureurs over de hobbelende wegen (lees verkeersdrempels) fietsen. Het is gelukkig nog niet druk, anders zouden ook hier veel gevaarlijke situaties ontstaan.

Het geeft aan dat we rekening met elkaar moeten houden. Bel op tijd en zeg met het inhalen met, hoeveel personen je bent en de achterste rijder geeft aan dat hij de “laatste” is. Kleine moeite, maar het verdient credits bij het publiek.

Er wordt extra veel getraind door The Morrisbikers, 2Climb2Raise en Francofielen en vele anderen. Ik zou zeggen: Zet hem op! Vooruit met die kamelen! Ik weet zeker dat jullie weer allemaal een mooie prestatie neerzetten voor jezelf en / of het goede doel. Ik denk aan jullie volgende week.

Voor de thuisblijvers is er ook van alles te doen. Er komt Hooipop, Kasteelfeest, dancefestivals, jaarmarkt en de “Meise mert” is inmiddels geweest.

Natuurlijk vergeet ik onze eigen tochten in onze omgeving niet, allemaal in ons mooie clubtenue. Hè hè, eindelijk hoor ik jullie zeggen. Ja, op een kleinigheidje na is iedereen aangekleed. Yes, we kunnen aan de 2e kledingronde beginnen. Dat wordt ook weer een hele kluif, omdat we dan zowel met Vitesse (nog in voorraad, vaak kleine maten) als met Bioracer (ontbrekende en vaak grotere maten) gaan werken. Vanaf 14 juni heb ik 2 weken paskleding van Bioracer. Er kan dan, indien nodig gepast worden. Hoe we dat verder gaan regelen laten we nog weten. Enfin…

Of je de komende periode verre reizen gaat maken, met je tentje op de fiets gaat, op een terras in de zon gaat zitten, gaat verbouwen of niks doen. Laten we op mooie dagen hopen, zonder onweer of tornado’s, ongelukken of ongemak. Laten we weer genieten en er een mooie zomer van maken. Ik wens het jullie!

À bientôt!
Carin van de Waterbeemd Voorzitter Tourclub Mierlo.