tcm

Beschrijving van de route

Liefhebbers van een actieve fietstocht op de mountainbike kunnen hun hart ophalen in de bossen van Geldrop Mierlo en omgeving. Sinds 2006 ligt er een fraaie en bewegwijzerde vaste mountainbike route in de bossen van Geldrop en Mierlo! Het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE), later overgegaan in VisitBrabant heeft samen met Tourclub Mierlo deze vaste mountainbike route ontwikkeld. De verschillende terreinbeheerders, waaronder de gemeente, het Waterschap en diverse particuliere grondbezitters hebben hieraan hun medewerking gegeven. Vooral Tourclub Mierlo heeft een actieve rol gespeeld bij de totstandkoming. Zij hebben meegedacht over waar een aantrekkelijke route zou kunnen komen, ze hebben zelf de route aangelegd en zorgen vervolgens in samenwerking met VisitBrabant voor het onderhoud.

De route is ongeveer 18 kilometer lang en gaat onder meer door het gebied “Molenheide” en “Braakhuizense Heide”, een mooi natuurgebied met afwisselende begroeiing en fraaie vennen. De combinatie bos en heide en de hoogteverschillen in het gebied De Schietbergen waar de route ook doorheen loopt maken het geheel aantrekkelijk voor zowel de geoefende als de beginnende mountainbiker.

De Regio VVV Zuidoost-Brabant geeft een routekaartje uit, dat te koop is bij de lokale VVV-kantoren. De startplaats bevindt zich aan de Geldropseweg, tegenover het oorlogskerkhof.

Er is ook een verbindingroute aangelegd naar de mountainbike route in Someren-Lierop en sinds 2011 ook met het mountainbike parcours van Nuenen. Deze verbindingsroutes worden d.m.v. zwarte symbolen aangegeven op het parcours. De routes van Someren-Lierop en die van Nuenen sluiten op hun beurt weer aan op andere mountainbike trajecten. Kortom desgewenst tientallen kilometers aaneengesloten biken voor de liefhebber. Fiets en geniet! terug