tcm

“Ambities” en de 28 groep als springplank!

18 juli, 2016

Met als titel “Zacht ei” schreef Wendy Schulten haar eerste column. Ik zeg: ” Dat ziet er goed uit.” Het verhaal heeft een kop, een middenstuk met een staart en is positief van aard! Dat laatste is belangrijk want een column is nu niet echt een podium om de bekende vuile was buiten te hangen. Het straalt ook niet uit en zeker niet naar de buitenwereld. Ja in toenemende mate is er belangstelling van buiten de club voor onze columns. Mooi toch! In die zin heb je als auteur een bepaalde verantwoordelijkheid, vind ik. Dus wat mij betreft mogen er nog vele volgen. 🙂

Wat mij ook aansprak in haar verhaal is haar persoonlijke beleving m.b.t. het fietsen en de ambitie die Wendy uitstraalt. Ik herken mij daar wel in als het gaat om de eerste periode dat ik actief was op de weg. Maar toen was ik 35 jaar jonger en 20 kilo lichter. Tegenwoordig ben ik iets meer ingetogen echter geniet er zeker van als het me in die zin goed gaat. Naar de toekomst gekeken heb ik zelf op korte termijn 2 doelen. In augustus LBL samen met zoon Dirk,  in september een Race/ ATB rit met zoon Harrie,  vader- zoon activiteiten als mooie herinnering. Dan proberen de winter goed door te komen, het voorjaar de intensiteit van de trainingen weer opvoeren om goed voorbereid in juni 2017 mee te doen aan De Alpe d’HuZes. Dit wil ik graag doen voor mijn 51 jarige zwager uit Asten, die in 2015 geconfronteerd werd met een ernstig gezondheidsprobleem. Gelukkig is de situatie nu stabiel. Daarna is mijn derde en laatste doel: zolang mogelijk, in leeftijdsjaren gesproken, voor de gezelligheid mijn ritjes maken.  Door de weeks met de pensionado’s 🙂 , tijdens het weekend met de 28 groep zolang als ik ze kan bijbenen!

Maar als je jong bent en graag je mogelijkheden wil verkennen dan is het mooi om de lat wat hoger te leggen. Naast de gezelligheid binnen de 28 groep krijg je er ook de kans om te leren. Wendy schreef daar al over. Het niveau is van dien aard dat je de conditie goed op peil moet hebben want er wordt echt wel goed gekoerst. Daarbij heb je de mogelijkheid om je grenzen op te zoeken.  Als je dan merkt dat je op je top zit en extra prikkels nodig hebt om een volgende stap te zetten kun je met de 30 groep mee. De andere kant op, want laat ons realistisch blijven, is er de stap naar groep 25. Ook daar is niets mis mee. Dus binnen de 28 groep is er voor ieder wat wils!! Een fantastische, gezellige groep!  Een springplank voor de aansluiting bij je eigen ambities en mogelijkheden!!

N.D.

Terug naar nieuws