tcm

Alternatief Clubweekend

28 juni, 2021

Zondag 20 juni 2021: alternatief clubweekend

Het zou groep 16 niet zijn als die niet, na het bericht dat het clubweekend geannuleerd is, gelijk de koppen bij elkaar steekt om een alternatief te organiseren inclusief lunch en diner…
Een dagtocht over de Peel gaat het worden en wel een van 65 km.

9.00 uur groep 16 staat met 13 man/vrouw (bijna compleet) geheel fris en fruitig op de parkeerplaats van ‘den Heuvel’, start van een prachtige fietstocht.
Via Lierop – Someren – Asten – Heusden naar Meijl waar we om 10.30 uur aankomen voor de 1e pauze na 26 km dus tijd voor de koffie en thee.
Leuk om te vertellen is dat de bediening van Oppe eerst de lege koffiekopjes komt brengen, daarna de koffie in schenkt en dan met de mandjes suiker en melk komt. Last but not least worden we getrakteerd op een heerlijk volgens mij zelf gebakken koekje die ze ook binnen bij de kassa verkopen.

Weer ‘op die kamelen’ en op pad naar de lunch, een korte tocht van ongeveer 10 km naar Buitencentrum de Pelen in Ospel. Hier hebben we de 2e en tevens lunchpauze. Midden in de bossen staat dit prachtige natuurcentrum en wat eten betreft is de keuze reuze dus de inwendige mens kan gevoed worden met soep, belegde broodjes, hamburgers, lekkere drankjes etc. Dat wordt in de rij staan, binnen bestellen met mondkapje, een pieper meekrijgen en als die afgaat mag die bestelling weer binnen halen met mondkapje. Gelukkig mag het mondkapje af om de lunch te nuttige hahaha.

Even uitbuiken en weer op die kamelen voor de 3e etappe. Retour Mierlo met 29 km to go via Someren eind – Someren – Lieropse hei – Strabrechtse hei en tussenstop in Lierop, Pastoorke van Moorsel waar we natuurlijk nog even aanleggen daar kunnen en willen we niet omheen toch?
Na een lekker drankje nog een stukje fietsen naar de finish bij den Heuvel hier staat nog een 3 gangen diner gereserveerd voor ons wat de dag helemaal af maakt!

Wat een mooie dag, prachtige fietstocht met een heerlijke afsluiting.
Bedankt allemaal!

Terug naar nieuws