tcm

” Als je nog iets wilt zeggen, ben je altijd te laat! “

5 november, 2019

Onlangs overleed een broer op veel te jonge leeftijd. Hij was de motivatie om de fiets van stal te halen. Eigenlijk had ik er helemaal geen zin in om de weg op te gaan. Maar het leven gaat “gewoon” door en dat moet ook. Dus: “Kom op man, trappen met die hap”, het ritme erin houden. Bovendien een goede gelegenheid om de “kop” leeg te maken. Maar onderweg ook een beetje onnozel tegen me zelf pratend, althans zo lijkt het, om onderwijl de ene na de andere kilometer onder de wielen te zien wegglijden.

Achteraf bleek het nog eens het mooiste moment van de dag. Heerlijk fris, weinig wind en het zonnetje erbij. Dat had hij in ieder geval goed geregeld voor me! Kon niet beter. Een mooi rondje via Lierop, Helmond, Aarle-Rixtel, Stiphout richting Mierlo. Dan ruik ik de verse worst en de spruiten, het kan niet ver meer zijn. Makkelijk fietsend haalde ik de doelstelling. Ruim 50 km op de teller.

 

De titel van de column was de openingszin van een voordracht tijdens de afscheidsdienst. Een beetje Cruijffiaans is het wel. Een uitspraak die mij in ieder geval aan het denken zet. Iedereen komt wel eens in een situatie dat je denkt sh…, had ik maar of als ik het geweten had dan……! Dan ben je eigenlijk altijd te laat en daar heb je mee te dealen. Gedane zaken nemen geen keer! Het klinkt allemaal zo zwaar maar hoeft het niet te zijn…….hoewel!

N.D.

Terug naar nieuws