tcm

” Einde aan 70 jaar lidmaatschap “

22 juli, 2017

Wanneer iemand zich aanmeldt voor de club en na een aantal introductie ritten lid wordt van TCM, zijn de keuzes die aan dat besluit ten grondslag liggen duidelijk. Hij/zij vindt fietsen leuk. Je praat er over en dan blijkt dat de sfeer en organisatie van de tour club hen wel bevalt. Maar als iemand zijn of haar lidmaatschap opzegt hoor je daar niet zo veel van en heeft men het er vaak niet over .

Voor mij aanleiding om stil te staan bij het vertrek van André Drevelmans. Pim Knoops en Tom Brouwers. Drie pensionado’s met een groot aantal kilometers op de teller. Samen waren zij goed voor 70 jaar lidmaatschap bij Tour Club Mierlo. Een aantal dingen hebben ze gemeen: Alle drie hebben zij zich in de loop van de jaren, ieder op eigen wijze, ingespannen voor het wel en wee van de club. Alle drie lid van de DiDo groep. Alle drie naast fietsfanaat ook nog familie mens en dan maak je soms een, lang niet altijd makkelijke, keuze blijkt. Dus ja als dit “soort” mensen hun vertrek aankondigen, moet je ook maar weer zien daar leden voor in de plaats te krijgen die met evenveel enthousiasme hun bijdrage leveren.

Van links naar rechts: Pim Knoops, Tom Brouwers en André Drevelmans

We laten ze alle drie maar eens aan het woord:

Tom Brouwers, geboren en getogen Geldroppenaar, is het langste lid geweest, zo’n 33 jaar. Daarmee heeft hij de (stormachtige) ontwikkelingen binnen de club van nabij gevolgd. Tot aan zijn pensioen was hij 40 jaar met veel plezier werkzaam bij Rijkswaterstaat. Het liefst werkte hij mee aan “de griezeltocht” en de bekende Wintertocht. “Ook de wat kleinere dingen, als ze me vroegen om hulp was ik present”: vertelt Tom, die goede herinneringen heeft aan de TCM fiets weekenden en de rit Parijs-Mierlo. Maar ook de feestavonden samen met de partners. Juist voor zijn vrouw maakt hij de zondag nu vrij. “We maken samen nog graag eens een toerke”: zegt Tom met een lach.

Tom tijdens de pauze van en DiDo-rit in Den Dungen.

Pim Knoops, woonachtig aan Bogaardeind in Geldrop, laat in zijn voortuin zien welke hobby hij beoefent. Dat kan niet missen. Na een ongeveer 15 jarig lidmaatschap, wil hij op zondag meer tijd vrij maken in verband met toenemende sociale verplichtingen. Niet alleen het gezin en familie heeft de aandacht nodig,  met zijn vrouw gaat hij graag op pad. Richting zijn geboorteplaats Nuenen ziet men het koppel regelmatig fietsen. De club heeft hij altijd een warm hart toegedragen en was actief bij het assisteren tijdens ritten en fietste menig adresje af om daar het toen nog bestaande clubblad bij de leden in de bus te stoppen. “Fijne momenten voor mij zijn de club weekenden en de vele mooie tochten geweest”: aldus de oud gemeente ambtenaar, later overgenomen door NV PNEM.

Foto Pim: “uit de oude doos”

André Drevelmans, de enige Mierlonaar in hun midden, zet na 22 jaar een punt achter zijn actieve loopbaan bij de club. Hij was een echte regelneef en als bestuurslid vervulde de oud medewerker van o.a. Janssen en Fritsen, een aantal taken waaronder de functie van kleding-commissaris. “In 2000 was ik betrokken bij de organisatie van het 25 jarig TCM jubileum en een aantal jaren bij de opzet en uitvoering van de veldtourtochten”: zegt André die afscheid heeft genomen omdat hij regelmatig langere tijd in Spanje verblijft en daarmee de binding met de vereniging verwaterd. “Ik zal het kameraadschap, bestuurswerk en veldtourtochten als mooie beelden bewaren”: besluit André.

André in actie tijdens de Alpe d’Huzes 2012

Als ik vraag of ze nog tips hebben voor de club zegt Tom: “Het lijkt me leuk om als lid een jaarlijks terugkerende lange rit te kunnen rijden, net als vroeger. Een soort klassieker speciaal voor en door de club”. Voor Pim hoeft er niet zoveel veranderd te worden: “Still going on”: is zijn motto! Voor André ligt de situatie iets anders: “Het gemis van het Clubblad is er bij mij nog steeds en daardoor vond ik de informatie voorziening te summiere”.

 

N.D

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar nieuws