tcm

3001 Eindhovens Kanaalroute 2018

21 oktober, 2018

Zoals jullie misschien weten lig ik er al een tijdje uit. Ik bedoel eigenlijk dat eind september tijdens een toertocht vanuit Hamont in België behoorlijk hard samen met Hans  kennis gemaakt heb met moeder aarde in Budel-Schoot…dju wat een klap. Het herstel zou wel enige maanden duren werd me verteld en mijn lichaam en mijn gevoel bevestigde op dat moment dat dat wel zou kunnen kloppen. Op sportief vlak betekende dat voor me: niet fietsen met GR25 op zondag, door de week niet op de racefiets met Hans, niet sporten om fit te blijven bij de gym club van Jessy Maas, maar voorzichtig herstellen in de Fysioclub onder de handen van Inge en vooral……luisteren naar je lichaam. Wij zijn ondertussen 3 weken verder en mijn werk is  luisteren, luisteren en luisteren. Ik ben al op de fiets naar de Fysioclub gegaan, dan hoeft Hans me niet meer te brengen, en ook ben ik al een paar keer op en neer naar Geldrop gefietst. Fietsen op de ‘gewone’ fiets gaat wel weer, dus waarom niet met GR16 mee? Het “ik lig er niet meer uit” gaat vandaag van start. En wat denk je? Nu ligt verdorie de Santheuvel eruit. Maar gelukkig, het stuk dat wij vandaag fietsen nog net niet. Lekker gezellig op pad. Babbelend over zomaar een paar paadjes, Wolfsberg, Aardborstweg, Kleine Dommel, langs het Eindhovens kanaal terug naar de Cuyt. Rechtsaf naar huis of over de Broekstraat en via de Beekstaat naar Comigo? Het gaat nog goed, dus op naar Nuenen. Koffie, koekje, meegebrachte boterham of een taartje, genieten van het uitzicht op ’t Park met het Vincent van Goghmonument. Van Gogh, een van de laatste kleurijke figuren van een zelfstandig Nuenen of wordt hij ‘op z’n oude dag’ Eindhovenaar? Niet te lang bij stilstaan hup rijden maar, weer op pad, nog maar 13 kilometers te gaan. Nuenen uit via de Papevoortse Dreef over het bospad richting Stiphout via Veedrift, Schootense Loop, Park Goorloop, Ashorstpad, Krijtmolenpad, Schutsboom weer over het Eindhovens kanaal terug naar Denheuvel. Gr16, een leuke, spontane groep binnen de TCMierlo club. Ik heb genoten…………..maar met Gr25 op pad heeft toch ook wel wat.

(Klik op het plaatje voor vergroting)

Annemarie (en Hans) van de Wijdeven

Ik heb over de pad(d)en gefietst en Hans er over geschreven

Terug naar nieuws