Het had zo mooi kunnen zijn… Het is 26 mei en het weer is prima vandaag, maar dat gold niet voor de dagen en maanden voorafgaand aan ons jaarlijks evenement Mierlo Passion for Bikes.

Vrijwilligers waren geregeld, routes klaar en iedereen had er zin in. Dan het parcours: dit blijkt werkelijk onbegaanbaar. Plassen zo groot en diep dat er niet doorheen te fietsen valt. Routes worden deels omgelegd, maar in de laatste weken bleef het maar regenen en ook de omleggingen waren niet voldoende om een parcours te kunnen maken.

De commissie gelast het evenement met pijn in het hart af. Pijn, want in januari was ook al besloten dat het te nat was. Verzetten naar 26 mei was de beste optie. Dan is het voorjaar, en alles weer droog.

Het mocht niet zo zijn. We zijn niet het enige evenement dat last heeft van de nattigheid. Ook niet het enige wat wordt afgelast. Het blijft jammer, maar het weer kunnen we niet sturen.

Helaas heeft de annulering 5 mensen niet op tijd kunnen bereiken: zij stonden vanochtend toch aan de start. Onze excuses, hopelijk hebben jullie zelf nog een mooie rit kunnen maken!

Volgend jaar gaan we het gewoon opnieuw proberen, we hopen iedereen (organisatie, vrijwilligers en deelnemers) dan allemaal weer te zien, dan onder goed gesternte. Het zal toch ooit droog moeten worden?