tcm

25 264064 De Reiger 2 Zijtaartroute 2018

21 oktober, 2018

Vanmorgen werd ik al vroeg wakker door een onprettig geluid. Niet de wekker of het gesnurk van mijn vrouw, waar ik ondertussen na al die jaren bijna aan gewend was geraakt, maar de klapperende vleugels en het plonsen van water maakte een eind aan mijn welverdiende slaap en zorgde er voor dat ik snel mijn blote voeten op het parket plaatste en met een nog ietwat slaperige blik de gordijnen opzij schoof……..en jawel daar stond een reiger met begerige ogen loerend naar mijn vissen met zijn poten in mijn vijver. Verdomme, snel bonsde ik op het slaapkamer raam met als gevolg dat Annemarie wakker werd maar de reiger……..verroerde geen vin (?) Wat krijgen we nu, staat daar een reiger mij een beetje te negeren? Dan maar rap naar beneden en door de keukendeur de tuin in. Blote voeten op het ochtend-vochtige gras maken dat via m’n voeten m’n hersenen snel geactiveerd worden……………dju, dat is mijn eigen plastic-afschrik-reiger die met zijn pootjes in mijn vijver staat, natuurlijk zo net geen reactie, het was allemaal maar een dromen intense slaperigheid, geen wonder! Dus onverrichter zaken naar binnen, thee zetten en een boterhammetje smeren voor mezelf en voor Annemarie want die hoor ik ondertussen ook boven rommelen. Ze roept naar beneden dat ik de helm, fietsbril, fluit en de mouwtjes vast voor mezelf klaar moet leggen. En doe voor mij maar de windstopper, ik ga proberen met GR16 mee te fietsen. O ja het is zondag, welke tocht staat op het programma? Nee hè…de Reiger 2, alsof 1 reiger deze ochtend al niet ellende genoeg veroorzaakt heeft. Verder met de voorbereiding voor de fietstocht. Koffie zetten, ochtendboterham smeren, of wil jij thee? Wil je gerookte reiger kip op je boterham voor in de pauze? Ik sta nu toch te smeren dus doe ik de boterhammen voor straks ook maar meteen. Kant en klaar staan we om half tien bij Denheuvel. Annemarie fietst de Eindhovens kanaalroute met Gr16 vandaag en wij van Gr25 fietsen met 20 man naar De Reiger in Zijtaart. Zijtaart, da’s niet zo ver van huis, dus troost ik me onder het genot van een bakkie troost met de gedachte: Als de reiger van huis is, en dat is ie hier in Zijtaart, danst de koi in de vijver. Na volgende week, de laatste fietszondag van Gr25, doe ik toch voor alle zekerheid weer een net over mijn vijvertje, dan hebben de reigers het nakijken en kan ik zelf mooi blijven(d) kijken naar mijn vissen! Zouden aan het Eindhovens kanaal ook reigers zitten?

Hans van de Wijdeven

 

Terug naar nieuws