tcm

25 218074 De Kilsdonkse molen tocht, 19 november 2017

19 november, 2017

12 November, donkere wolken boven Mierlo. We besluiten de tocht niet door te laten gaan en bovendien was de weersvoorspelling voor de uren volgend op de start ook niet om over naar huis te schrijven, dus……………..geen pen en racefiets ter hand genomen maar thuis gebleven. Volgende week is het beslist beter , toch?

19 November, droog en frisjes, maar dat is niet zo erg want “November warm en fijn, het zal een strenge winter zijn”, dus misschien kunnen we in december de weg niet meer op? Trouwens we zeggen niet voor niets “November telt dertig dagen, maar het dubbele aan wind en regenvlagen”.

Profiteren nu, fietsen dus, het is nu droog! Met vijven, Annemarie, Daniël, Erik, Ton en ik, gaan we de donkere wolken en de daaruit vallende regenbuien proberen te ontwijken. Geen kakelend groot peloton vandaag, maar stil, nee hoor…….  De in onze helmen fluitende wind vergezelde ons op onze tocht tijdens het ledigen van de moppentrommel en tijdens onze onderlinge fiets-gesprekjes. Na ongeveer 45 kilometer, soms voor de wind dan weer tegen, bereikten we over voornamelijk nog natte wegen ons pauze adres, de Kildonkse Molen, een combinatie van korenmolen en oliemolen, gelegen in de rustieke omgeving van het beekdal van de AA. Een kopje koffie met molenkoek en een ruime pauze hadden we wel verdiend. Even ons snoetje poetsen en daarna met vooral de wind mee weer op weg naar huis, maar…………….wat hoorden we daar? “Hoor de wind waait door de bomen……………zou de goede Sint nog komen” en jawel hoor, in Mariahout volgde de Goed Heilig Man voor een stuk dezelfde GPX route als wij. Eenmaal een vrije route spoedden we ons naar huis, misschien dat de Sint tijdens onze ochtendrit onze schoentjes niet vergeten was!

HvdW

Terug naar nieuws