tcm

25 165080 Hollandertocht, 9 april 2017

10 april, 2017

Sommigen van ons hadden goed naar de weersvoorspelling gekeken of vertrouwden blindelings op buienradar en kozen deze ochtend voor de korte koersbroek. Hoe zit het eigenlijk met onze intense witte Hollandse winterbenen? Hadden die benen niet al zo lang geen zonlicht gezien dat ze twijfelden of ze het daglicht überhaupt wel aan konden. Zouden mensen hun zonnebrillen niet nodig hebben voor de zon, maar voor de reflectie van de melkflessen of hoopten de korte-broeken-dragers dat de voorspelde zonnestralen snel de nog enigszins blanke benenhuid een zomers, maar in ieder geval een lente, kleurtje zou opleveren. Afijn, ze mochten van de overige coureurs gewoon mee en met 23-en vertrokken we richting Leveroy. Een zeer verkeersluwe tocht langs en/of door de oer Hollandse gehuchten Simonshoek, Steenoven, Langstraat, Platveld, Witdonk, Caluna, Hollander (aha, vandaar de naam van de tocht!) en Heide naar Zaal Wetemans (al méér dan 50 jaar bij Truus) in Leveroy. Ja je komt nog eens ergens op deze manier. Buiten op het terras werden rap de shirts met lange mouwen uitgedaan en werd ook door de lange- of driekwartbroekdragers genoten van heerlijke zomertemperaturen.

Wel erg veel vliegen hadden ook gekozen voor een verblijf bij Zaal Wetemans. De muren van het etablissement waren voor hen de ideale landings- en rustplaats. Nu we het toch over vliegen hebben, er werd de opmerking gemaakt dat we ook wel in plaats van met de fiets met de bus van OAD naar dit zonnig oord hadden kunnen gaan want zit hier immers niet één van de hoofdkantoren van deze bus organisatie?

Maar ja we zijn met de fiets, dus na de pauze weer op pad naar huis door Mildert, Roeven, De Hutten en Heikant. Hollandser kan ‘t niet!!

Tja, het weer misschien?

HvdW

Terug naar nieuws