tcm

25 151075 De Vluttocht 2018

30 september, 2018

Zondag fietsten GR25 met 17 man de Vluttocht. Bij het beetje voorwerk voor m’n wekelijkse column op de TCMierlo website liep ik tegen een probleem aan. Vlut, hoe komt Ospel aan de naam Vlut? Alles is tegenwoordig via de computer terug te vinden dus ook ‘Vlut’ moest een fluitje van een cent zijn. Niet dus, niets over het Ospelse Vlut op het net. Ospel, da’s bij de deur, dan fiets ik er maar naar toe om daar bij de VVV te vragen waar de naam ‘Vlut’ vandaan komt. Een vraag stellen aan de VVV te Ospel is te veel gevraagd, ze kennen er nl. geen VVV en een Heemkundeverenging, kennen ze die? Niet in Ospel, ik moest naar Nederweert fietsen en daar trof ik een ‘vriendelijke’ juffrouw ……Vlut, ich weit ut neet. Ja, maar Vlut in Ospel, dat weten ze bij jullie toch wel? Ich heb dich gezag, mar toch wooste gej et nie, hóbs ze gein oare aan de kop? Wat zegt U, ik versta U niet? Ach jong noe loester ins good, ich bön ein gewuuen maedje, sjnapste ? Bön eas stil, zwieg ns, Vlut weit ich nog ummer neet  dus goit henne, haije en doch de deur toe, goojendaag. Daar stond ik dan, terug bij m’n fiets, pffff daar zat geen woord chinees bij. Wijzer? Niet echt. Dan toch maar thuis gefietst en verder op zoek op ‘t internet. In de Nederlandse taal kennen we het woord blijkbaar niet, maar wel in het Engels. Vlut staat voor vampire-slet, combinatie van het Engelse Vampire en Slut. Het verwijst meestal naar een meisje, dat ofwel echt lelijk is en eruit ziet als een vampier maar denkt dat ze mooi is en zich kleedt als een slet. Of het is iemand die er goed uitziet , maar een slecht hart heeft en waarvan bekend is dat zij ‘steekt’ of praat achter iemands rug. Niet dat ik onmiddellijk terug moest denken aan mijn bezoek aan Nederweert……………maar misschien snap ik nu toch wel waarom men in Ospel (gemeente Nederweert) een Vlut kent.

 

O ja,

Wij waren er niet bij….en wel hier om.

Fietsster gewond in Budel-Schoot (https://www.weertdegekste.nl/2018/09/fietsster-ernstig-gewond-na-val-in-budel-schoot-fotos/)

29 september 2018 11:41 

Budel-Schoot – (Foto’s) Zaterdagochtend rond 11.00 uur heeft in Budel-Schoot een ernstig verkeersongeval plaatsgevonden. Dit ongeval gebeurde in een bocht bij de splitsing Heuvel / Klein Schoot.

Twee fietsers, die naast elkaar fietsten, kwamen met elkaar in botsing. Ze vielen op elkaar waarbij een betrokken fietsster ernstig gewond raakte. Buurtbewoners boden direct eerste hulp.

De situatie was zo ernstig dat ook een trauma-arts per helikopter werd ingevlogen. De vrouw is ter plaatse behandeld door de trauma-arts en vervolgens per ambulance overgebracht naar het Catharina ziekenhuis in Eindhoven.

Buurtbewoners gaven aan dat ze al vreesden voor een ongeval. Ze hebben al diverse malen bij de gemeente geklaagd over de gevaarlijke situatie en hopen dat er zo snel mogelijk maatregelen genomen worden.

 

Het gaat nu, zondag 9:45 uur, goed met Annemarie. Nadat men in het Catharina ziekenhuis in Eindhoven d.m.v. een CT-Scan van hoofd en nek en Röntgenfoto’s van borst geconstateerd had dat er niets gebroken was en nadat ze de hoofdwond, wond aan de elleboog en enkel verzorgd hadden mochten we naar huis met de mededeling dat de pijn van de kneuzingen de komende dagen zou blijven/toenemen. Maar daar zijn gelukkig pijnstillers voor. En slapen zal ook wel weer komen……

Hans van de Wijdeven

Terug naar nieuws