tcm

25 055090 Rondom Eindhoventocht

10 september, 2019

Als ik aan ‘Eindhoven op de fiets’ denk, denk ik aan verkeerslichten, ook wel stoplichten genoemd. Aan stoppen op de racefiets daar heb ik een hekel aan maar de Lichtstad van Nederland heeft ook wel z’n positieve kenmerken. Veel mensen werken of hebben gewerkt bij Philips, eens dé werkgever van de regio die er voor zorgde dat niet alleen in Eindhoven lampen konden branden maar ook dat rondom Eindhoven de straten voor en de huizen van de mensen verlicht werden. Vandaag zijn we te vroeg, qua tijd en qua datum, voor de lichtjesroute maar laat genoeg om zonder licht op onze fiets de streek rondom Eindhoven nog eens te bezien. En soms steken we even ons lichtje op aan de rand van Eindhoven. Voor de pauze passeren we de Luytelaer, Vaartbroek, Heesterakker en Hoogeind en na de pauze in Steensel hebben we het wel gezien en fietsen in een boog om ’t Eindhovense heen. We hebben Eindhoven vandaag met z’n 6-en méér dan genoeg gezien want over de kreet “Eindhoven de beste” moet ik mijn licht nog eens laten schijnen! Voor mij is het voorlopig nog steeds “Oost West Thuis Best”, Mierlo dus.

Hans van de Wijdeven

Terug naar nieuws