tcm

25 052105 Leudaltocht      of        Tour d’Utrecht

8 juli, 2019

Vorige week had ik het over de zware juli-augustus-berg-kilometers maar die moeten nog even wachten. Vandaag start GR25 met 18 man aan de Leudaltocht. Niet bergop vandaag maar omlaag het dal in? De naam van de tocht, de streek waar ze naar toe gaan, het Leudal, doet vermoeden dat ze voor de pauze omlaag moeten, het dal in, en na de pauze weer terug omhoog, een beetje heuvel op . Als we het profiel van de route even nakijken zien we dat we op ongeveer 38 kilometer de “top” van deze tocht bereiken, en dat we op die “hoogte” tot ongeveer 83 kilometer blijven rondfietsen om daarna weer “af te dalen” naar niveau Mierlo. Het was niet bepaald een hoogte stage vandaag, maar misschien dat sommigen de klimbenen van het clubweekend in Limburg nog hebben??

Ikzelf kan, na mijn infarcten van half mei, helaas nog steeds niet met “mijn” GR25 mee, de conditie is nog niet van dien aard dat ik de gemiddelde snelheid al aankan / aandurf. Wel “train” ik om de twee dagen tijdens de Cardio revalidatie in het Anna ziekenhuis voor mijn herstel. Na één van die trainingen liet ik tijdens de tussentijdse evaluatie bij de sportarts (zelf een racefietser) terloops vallen dat ik maanden geleden Annemarie en mezelf ingeschreven had voor de 110 km Tour d’Utrecht tocht en dat ik de shirts en de startbescheiden al in huis had. Dan ga je dat toch doen, uiteraard kalm aan, doe de 75 km maar, op tijd pauze en luister naar je lichaam!!! Zou ik de power al hebben?

Samen met Annemarie op pad. Omdat we vanaf vrijdagochtend op onze kleinzoon in Den Haag mochten passen ging die vrijdagochtend de Thule met de racefietsen al mee en we zouden dan, na aflossing zondagmorgen door de andere oppas oma, ons vanuit Den Haag naar Utrecht begeven. We gaan meedoen aan de jaarlijkse tocht ter herinnering aan het Grand Depart van de Tour de France in 2015 te Utrecht. Te laat voor de pelotonstart, niet erg en reeds voorzien, kwamen we bij de Jaarbeurs aan de start. Daar vertrokken we samen over een alternatief eerste stuk, het peloton ging immers ook over autowegen en dat mochten wij samen uiteraard niet, dus had ik bij het maken van een GPS route dankbaar gebruik gemaakt van de eerste 5 km van de recreatieve route.

Bij het eerste pauze adres namen we koffie, krentenbol en wat krachtreepjes en vanaf daar pikten we de 75/110/150 km tocht op. Fietsen in het Groene Hart……heerlijk. Zo heerlijk dat we bij de splitsing van de 75. 110 en 150 km besloten toch te gaan voor de 110 km. Dat bleek geen slechte keuze te zijn, de conditie liet me niet in de steek. Mooie binnenwegen langs de Baambrugse Zuwe naar het noordelijkste punt Abcoude en vandaar langs de Vecht en het Merwede kanaal teug naar de Jaarbeurs. Nog niet met het gemiddelde van GR25 maar toch………….nog even oefenen in Anna en op de weg samen met Annemarie. We komen er weer aan. Maar nu nog heel even genieten van deze mooie herinnering aan de Tour.

Hans van de Wijdeven

Terug naar nieuws