tcm

25 011040 Openingstocht 2018

4 maart, 2018

Toen ik vanmorgen, zaterdag, de gordijnen van de slaapkamer opende keek ik in een witte wereld. Een prachtige sneeuwlaag bedekte Mierlo’s velden en wegen. De maan nog laag boven de weide, de zon in geen velden of wegen te zien. Dit beeld en de mail die we op vrijdag van Roel ontvingen waarin hij zei “Let wel:Het is zondag wel koud. Weliswaar boven nul maar met een ZO 2 behoorlijk guur. Dus kleed je goed aan. Het blijft, zoals het zich laat aanzien wel droog.” maar ook “Als het weer toch nog erg gaat veranderen hierbij het verzoek: Check je mail en onze website voordat je vertrekt, voor het geval we het hele programma toch nog moeten afgelasten.” deden mij het ergste vrezen. Zou de openingstocht dan toch niet doorgaan? Toch ging ik even naar de schuur om te checken of onze racefietsen ‘klaar voor de start’ waren. De bandjes op druk? Check. De ketting gesmeerd? Check. Reservebandje in het fietstasje? Check. Fietspompje op het frame en het winterstof van het frame verwijderd? Check. Klaar dus, aan het materiaal zal het niet liggen en de zon heeft deze hele zaterdag toch nog om het witte deken te laten verdwijnen? De weide bij mij achter is al groen van kleur en de sneeuw op de tuintafel begint te verdwijnen. Fietsen zondag, er géén gat in zien?

Zondagochtend, de wekker loopt af, d’r uit, sodeju wat is het koud, douchen doe ik straks wel, na het fietsen. Effen rap een washandje door m’n gezicht en fietskleding, veel fietskleding aan. In de badkamer hoor ik vanuit de slaapkamer Annemarie roepen “Kijk eens naar buiten hoe het weer is anders blijf ik nog een uurtje onder mijn warme dekbed liggen” “Kom maar het is goed weer” roep ik. Met de tracking-bike, we gaan op ‘zeker’, begeven we ons naar denheuvel en met 8 man gaan we op pad. Een kort ritje vandaag, maar dat is niet erg, even rap een tochtje om Geldrop heen en dan aan de warme soep, en onder het genot van broodje en een kopje koffie even bijpraten met de ‘fietsmaten’. Maar niet lang want Annemarie en ik gaan vanmiddag onze dochter, onze schoonzoon en zijn ouders maar natuurlijk ook ons kleinkind na het genot van een etentje uitzwaaien naar het Zuid-Koreaanse PyeongChang. Daar worden van 9 tot en met 18 maart de twaalfde Paralympische Winterspelen gehouden. Op het programma staan zes sporten: alpineskiën, biatlon, langlaufen, sledge hockey, rolstoelcurling en snowboarden. Linda van Impelen, de zus van onze schoonzoon neemt deel aan diverse onderdelen van het zitskiën. Wij gaan lekker warm voor de TV kijken of Linda goud voor ons land kan gaan behalen op de witte sneeuw in Zuid-Korea. (https://www.paralympic.org/pyeongchang-2018)

Als we 9 maart de TV aanzetten kijken we naar een witte wereld. Een prachtige sneeuwlaag op de Zuid-Koreaanse hellingen. Mooi die sneeuw, daar ja, maar hier in Nederland willen we die voorlopig niet meer zien. Laat in Zuid-Korea op de sneeuw het goud maar blinken en laat hier de sneeuw smelten en de zon maar stralen!!

Hans van de Wijdeven

Terug naar nieuws