tcm

25 010065 Ospeltocht, 26 november 2017

27 november, 2017

Vanochtend trok ik in alle vroegte de deur van onze vakantieboerderij open en zag dat het droog was. De zon zou zich wel spoedig laten zien na de wegtrekkende ochtendschemering. Het zou beslist een mooie verjaardag worden……..gewoon doorgaan na een schitterende pakjesavond met kinderen en kleinkinderen. Niets mooier dan de van spanning rode wangetjes en genietende oogjes van je kleinkinderen. En dan vandaag de trotse jarige oma……oh wat een mooie dag deze zondag.

Na de fles voor de kleinste, een gezellig ontbijt mat achten, de één een prakkie van banaan en mango, de anderen een eitje, koffie, thee en boterhammen of broodjes met ham, kaas of speculaas. Even spelen met de nieuw verworven spulletjes, de kleinste naar bed voor zijn slaapje en daarna met z’n allen naar het zwemparadijs.

Open de deur….waar was de zon? Droog was het wel maar……………..koud, koud en nog eens koud en het was al na tienen. Zouden ze van onze groep zijn gaan fietsen? Natuurlijk het was droog deze ochtend dus een aantal is zeker om half tien richting Ospel vertrokken, immers dat zouden wij toch ook gedaan hebben. Nu trotseerden wij wandelend de kou onderweg naar het paradijs om daarna hemelse temperaturen achter de deuren aan te treffen. Neen, droog was het niet in het zwembad, maar heerlijk een paar uurtjes met de kleinkinderen in het water dobberen en ravotten is formidabel.

Na dit heerlijk zich uitleven, even douchen, aankleden, haartjes droog föhnen en weer de kou in. Maar neen hoor, een schuchter zonnetje vergezelde ons op weg naar “huis” waar we, zonder de kleinste die voor een middagslaapje  naar bedje moest, genoten van verjaardagstaart en over de gebleven caloriebommen, de pepernoten, chocolaatjes en de taai-taai. Dus hup met z’n allen jazz ballet op instructies van de 5-jarige.

Volkomen uit gepierd van all that jazz lag ik op de bank en las de app van Erik dat ze vandaag met z’n vieren de tocht gefietst hadden. Koud, koud en nog eens koud en een schuchter zonnetje vergezelde hen op weg naar huis. Lekker thuis in een warm bad en uit gepierd op de bank daarna?

Volgende week willen Annemarie en ik “op een andere manier moe worden”. We gaan dan weer met GR25 mee!

HvdW

Terug naar nieuws