tcm

25 004105 Broekhuizervorsttocht 2018

11 juni, 2018

Afgelopen zondag, 3 juni, hebben Annemarie en ik de Lommel-Kolonietocht, op het programma van GR25 voor die dag, niet gefietst. Wij waren aan het herstellen van de huwelijksplechtigheid en trouwfeest, strandfeest, Ivandyfest van onze zoon Ivo met zijn nu vrouw Mandy op zaterdag in en bij Strandpaviljoen Zuid bij Scheveningen door de zondag  te starten met waar we de nacht ervoor mee gestopt waren. Ook tijdens de afterparty in Sol Beach schonk men nog volop bier en overig fris. De naam van de zaak werd in ere gehouden, de zon scheen volop. Ik hoop dat de fietsers van GR25 net zo’n stralend weer hadden op hun tocht als wij tijdens onze afkick therapie. Gezellig met de gasten van de avond en nacht ervoor bij buurten en het Engels (Iers) van Mandy’s familieleden, die in grote getalen de oversteek gemaakt hadden, nog eens uitproberen. With hands and feet(s) (spreek uit: fiet(s)) kom je een heel eind. Niet dat wij niet gefietst hadden het weekend……vrijdag fietsten we samen  zuidwaarts vanuit Kijkduin, vergezeld van de ‘zeevlam’, opkomende koude en mist…..de zee was vanaf de duinpaden amper te zien. Maar toch genoten wij van zand, zee en helaas wat minder zon. En op maandag fietsten we samen noordwaarts langs de havens van Scheveningen, via Katwijk, Noordwijk, Noordwijkerhout richting Lisse en vandaar  met de wind in de rug terug. Met een stop bij Langevelderslag, even echt uitwaaien aan zee, terug naar Lookdune (Iers?). Rap douchen en nog even langs ons kleinkind in Den Haag en mooi om 10 uur weer thuis in Mierlo. Zoon getrouwd, een dochter rijker, heerlijk gefeest, fantastisch gegeten, ontspannen gefietst. Morgen weer back to reality.

Omdat we allebei nieuwsgierig waren waar GR25 afgelopen zondag gefietst had zijn Annemarie en ik donderdagochtend onder een reeds om half 8  in de ochtend stralende zon de route ook gaan fietsen. Zowel vóór de pauze als na de pauze hadden we de route aangepast, want heen en terug hetzelfde stuk fietsen daar hebben we een hekel aan. We hoorden in het Tolhuis van de uitbaters dat jullie daar zondag met 16 a 18 personen geweest waren. Mooi. Om het fietsen niet af te leren trokken we zaterdag naar Vosselaar in de Belgische provincie Antwerpen om daar een mooie tocht van 115 km te fietsen.

 

En dan vandaag, met meer dan 2 en 16, nl. 17 man op pad naar Broekhuizenvorst met een pauze in ’t dorp Broekhuizen bij café Maaszicht en dus niet in ’t Dörp in Broekhuizenvorst, bekend als Ald Vors. Ald lijkt me een ander woord voor oud en Vors is de Limburgs benaming voor Broekhuizenvorst. “Liere geniete is de urste lèvensles” is hun motto, Dat hebben we nu dus bij Maaszicht met zicht op de Maas gedaan met koffie, thee en Limburgse (?) vlaai, das pas genieten, en je krijgt er geen vervelende kabouters of andere klopgeesten van in je hoofd. Trappend met lust zetten we onze tocht na de pauze voort via Broekhuizenvorst, Blitterswijck, Moleneind, Oirlo, om Ysselsteyn heen, door De Mortel, Vlierden, langs Lierop richting Mierlo. Daar staat wederom een fris biertje klaar. Heerlijk, daar doen we het voor, fietsen (pronounce as feetsen) is (ook) een feest.

Hans van de Wijdeven

Terug naar nieuws