Kasteel Heeswijk-Dinther route, een uittocht van groep 16:

Zondag 25 juli 2021 / Jan Brugmans

Omdat de Kevelaer route niet doorging is voor deze route gekozen.
We verzamelden ons bij McDonald in Geldrop om 8.30 uur, 10 fietsen werden op de aanhanger gezet waarna wij vertrokken met 4 auto’s en 16 personen naar ons startpunt in Vorstenbosch.
Omstreeks 10 uur vertrokken wij met stralend weer, na ons ontdaan te hebben van overbodige kledij.
Via de Bedafse bergen, Slingerpad en de Heische Tip, door de bossen naar ons eerste rustpunt
” De Boshut ” in de Maashorst, waar wij wat te drinken en te eten namen.
Om 11.45 uur stapten wij weer op de tweewieler door de bossen en de velden met hun
wijdse gezichten en het riviertje de Wetering naar Vinkel waar wij bij ” Het Venster” van onze lunchpauze genoten met de keuze uit o.a. uitsmijter, carpaccio, zalmsalade, en een ijsje na.
Daarna vertrokken wij weer door Vinkel en Kaathoven naar de bossen van Heeswijk-Dinther waar wij een stop maakte bij Kasteel Heeswijk.
Welke dateert uit de 11 de eeuw en sinds 1987 eigendom is van ,, Stichting Kasteel Heeswijk “. In 2005 was de laatste restauratie. De Wapenkamer doet dienst als trouwlocatie van de gemeente Bernheze. Na de nodige foto’s gemaakt te hebben en een rondje rond het kasteel reden we over de oude oprijlaan met toegangspoort en langs de Aa richting Dinther en over het gehucht Laverdonk
naar de ,, Kildonkse Watervluchtmolen ” die uniek is in Nederland.
Welke prachtig is gerestaureerd en in 2008 weer in gebruik is genomen.
De windmolen is een korenmolen, de watermolen is een oliemolen.
Het bezoekers centrum en de molens wordt gerund door 80 vrijwilligers.
Na een rondleiding en wat walnotenolie gekocht te hebben gingen we, met een drankje op, en veel foto’s gemaakt te hebben, voor de laatste kilometers naar Vorstenbosch waar wij ons gereed maakte voor de thuisreis, niet voor we nog een hapje gegeten hadden welke verzorgd werd door Carin.
Op het parkeerterrein van Kasteel Geldrop werd de reis beëindigt. Daar werd afgesproken dat wij om 19.00 uur bij ” De Heuvel” zijn, waar ook iedereen aanwezig was voor een gezellige avond met heerlijk eten en de nodige drankjes. We waren er allemaal van overtuigd dit was een fijne en gezellige dag.