tcm

Mierlo Passion for Bikes Zomer 2018 een geslaagd en sportief evenement

28 mei, 2018

Zondag 27 mei heeft Mierlo en de regio in het teken van de Mierlo Passion for Bikes gestaan. Het weer is de organisatie dit jaar gelukkig goed gezind geweest. Het was schitterend weer voor het wielervolk.
Uit de verre regio, maar ook vanuit het buitenland hebben meer dan vijfhonderd deelnemers zich tussen 08.00 en 10.00 uur aangemeld om een van de mogelijke afstanden te rijden. Zoals tegenwoordig gebruikelijk meer ATB-ers, als racefietsers. Eigenlijk jammer, want ook de wegrit ging door mooie bosrijke streken, buurtschappen, landschappen en kleine kernen.
Op de ATB is een parcours uitgezet van naar believen 35, 55 of 80 km in bos en hei rondom Geldrop, Mierlo, Heeze en Lierop. Over de weg zijn de afstanden 90, 115 of 140 km en deze gingen door het mooie afwisselende landschap van het Dommeldal en het Groene Woud.

De organisatie heeft van de deelnemers teruggekregen, dat het wederom een leuke en mooie route was, de verzorging uitmuntend en de aankleding bij de pauzeplekken en bij het start- en eindpunt uitstekend. Enig minpuntje is geweest, dat vlak bij Heeze bij het Kiezelven op het ATB parcours iemand aanwezig is geweest, (de organisatie weet helaas nog niet wie), die steeds pijlen weghaalde van het parcours. Om die reden heeft de organisatie de route-aanduiding een aantal malen moeten herstellen en konden de ATB-ers niet altijd even vlot doorrijden daar.

Pauzeplekken
De pauzeplekken zijn zowel voor de ATB, als de over de weg, leuke rustmomenten geweest in de natuur. Op deze plekken hebben de deelnemers hun broodnodige bidons weer met water en de maag kunnen vullen met energieproducten en fruit. Ook reparatiesets voor mankementen aan de fiets waren voorradig.
De laatste drie deelnemers aan de wegroute hebben speciale verzorging gekregen vanuit de pick-up. Het is tegen 13.00 uur geweest en in verband met de donder van aankomend onweer heeft het ‘pauzeplek personeel’ alles (te) snel ingepakt. Goede raad was duur, maar wat wil je… tegen de natuur is nu eenmaal niet tegen te vechten.

Na afloop was het op het terrein tussen restaurant Den Heuvel en fietsenzaak Knoops – Passion for Bikes een gezellig samenzijn voor de ‘derde helft’. Er kon gebruik worden gemaakt van het pastabuffet, de kennis en kunde van de medewerkers van de fietsenwinkel, een lekker Kwaremont fietsbiertje kon worden genuttigd, er was gelegenheid om de nieuwe 3T Strada & Exploro vrijblijvend te testen en fietsenonderdelen gigant Campagnolo was met de nieuwe 12-Speed-groep aanwezig.

 

2Climb2Raise

Ook dit jaar was er natuurlijk weer een goed doel uitgekozen om het grootste gedeelte van de opbrengst aan te schenken. Dit jaar was dit een goed doel dat erg dicht bij huis lag en mensen zichtbaar raakt. Het goede doel was namelijk 2Climb2Raise.

2Climb2Raise is een stichting die in 2011 is opgericht en (ex)kankerpatiënten de mogelijkheid biedt om samen met iemand van de stichting op een tandem het avontuur aan de Alpe d’HuZes te beleven.
De stichting bestaat volledig uit vrijwilligers, en gaat de organisatie na aan het hart, omdat er dit jaar acht personen van TC Mierlo zijn, die hieraan fysiek hun steentje bijdragen.

U, als lezer, kunt hen of de stichting ook nog steunen via de link: http://www.2climb2raise.nl/deelnemers2018.htm.

Ook voor ons gold deze editie: “opgeven is geen optie’’.

 

Terug naar nieuws